Heiki Nabi.Foto: Viljar Voog
Maadlus
9. aprill 2021, 11:27

MIDA NÄITAS B-DOPINGUPROOV? Heiki Nabi: kavatsen oma õiguste ja maine eest lõpuni võidelda (42)

Kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi B-dopinguproov kinnitas halva analüütilise leiu olemasolu, kuid sportlase aususele viitava madala näidu kinnitus nõuab veel veidi aega.

Nabi viibis neljapäeval ja reedel koos esindajaga Saksamaal Kreischa dopingulaboris B-proovi avamise ja analüüsimise protseduuride juures. Äsja sai ta kätte vastuse, et see näitas sarnaselt A-proovile keelatud aine letrosooli jälgi. 

„Kõik läks arvatud stsenaariumi järgi. Nüüd ootan kannatamatult detailseid laboritulemusi, millega võib minna nädal või veidi kauem. Siis astume järgmised sammud minu ausa nimel kaitsel nii Eestis kui rahvusvahelises spordiarbitraažikohtus CASis,” sõnas Heiki Nabi. “Jään varem öeldu juurde: ma ei ole teadlikult ja tahtlikult midagi keelatut tarvitanud ning kavatsen seetõttu oma õiguste ja maine eest lõpuni võidelda.“

Tema esindaja, vandeadvokaat Paul Keres rõhutas samuti, et enne B-prooviga seotud dokumentatsiooniga tutvumist on võimatu täpsemaid järeldusi teha ja edasise kohta spekuleerida.

„Positiivne tulemus eraldiseisvalt ei anna erilist uut informatsiooni. Kuna A-proov näitas kontsentratsiooni 0,6 ng/ml kohta, mida meie ja meid nõustanud eksperdid hindavad üliväikeseks ja selgelt juhuslikule saastumisele viitavaks, soovime eelkõige ära oodata, milliseks osutus B-proovi vastav näit. Sellest tulenevalt langetame otsused järgmiste sammude osas,“ kommenteeris Keres. „Siin on võimalusi erinevaid, aga ükski neist ei viita sellele, et Heiki peaks end süüdi tunnistama.“