Erling Haaland.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
10. aprill 2021, 10:14

Haalandilt autogrammi küsinud kohtunik sai vilistamiskeelu

Rumeenlasest äärekohtunik, kes Meistrite liiga veerandfinaali järel Dortmundi Borussia staarilt Erling Haalandilt autogrammi küsis, sai kodumaa meistriliigas ajutise vilistamiskeelu.

Otsus sündis pärast seda, kui UEFA oli toonitanud, et selline tegevus mängus ei ole mingil juhul aktsepteeritav. Seejuures oli Sovre väidetavalt küsinud erinevatelt tippmängijatelt autogramme juba viimased viis aastat. Seda eesmärgiga annetada nende müügist saadud raha kohalikule autistide hooldekodule.

Rumeenias otsustati lõpuks midagi ette võtta ja abikohtunikule keeld määrata. Endine peakohtunik, itaallane Roberto Rosetti oli eelnevalt kohtunikebrigaadidele mõista andnud, et mängijatelt autogrammide küsimine on sobimatu tegevus. 

"UEFA on pingutanud selle nimel, et teist peetaks sama palju lugu kui mängijatest ning te olete aidanud sellele kaasa, olles sportlikud, korraldusi andvad, austavad ja professionaalsed. Kui te tahate samasugust lugupidamist, siis miks te küsite mängijatelt autogramme või nende särke? Kas nad teilt seda küsivad? See on lihtsalt kõlbmatu, küsimus on väärikuses ja ärge unustage kaameraid UEFA mängudel. Neile ei jää midagi märkamata," vahendas rosetti sõnu Daily Mail.

Haalandi autogrammiga kaardid. Foto: Reuters/Scanpix

Kõnealuses Meistrite liiga veerandfinaalis alistas Manchester City tulemusega 2 : 1 Dortmundi. Haaland andis küll väravasöödu, kuid ise sihile ei jõudnud.