Ott Tänak.Foto: EPA/Scanpix
WRC
10. aprill 2021, 11:54

Itaalia ralliportaal: Tänak võib mõelda karjääri lõpetamisele

Itaalia ralliportaalis Rallyssimo spekuleeritakse, milliseks võib kujuneda 2022. aasta MM-sari, kui kasutusele võetakse hübriidtehnoloogiaga masinad. Nende andmetel pole tunamullune maailmameister Ott Tänak muudatuste üle just kõige õnnelikum ning võib seetõttu mõelda ka karjääri lõpetamisele.

Tõsi, portaal peab seda väga ebatõenäoliseks. Kuna valitseva maailmameistri, Toyota piloodi Sebastien Ogier’ jaoks jääb tänavune hooaeg teadupoolest viimaseks, on enne järgmist aastat  tähelepanu keskpunktis just Tänak. Rallyssimo ajakirjanik Federico Baglini pakub välja mitu võimalust, mis Andrea Adamo hoolealust ees oodata võib. 

"Eestlane on üks kogenumaid sõitjaid ning räägitakse, et ta pole hübriidmasinatest kuigi vaimustunud. Ta võib isegi mõelda karjääri lõpetamisele, mis on ebatõenäoline, kuid ehk sõidab ta veel kaks aastat hoopis M-Spordis. Teatavasti on Malcolm Wilson [meeskonna pealik] kuulutanud, et otsib sõitjat, kes on võimelmine tiitlit võitma. Või äkki naaseb ta Toyotasse, kus tal [Tommi] Mäkineniga läbisaamine kunagi ei sujunud, ent [Jari-Matti] Latvala paistab mõjuvat hea muutusena," kirjutatakse portaalis.

Muidugi on võimalik, et Tänak jätkab siiski praeguse tööandja juures. Seda aga ühel tingimusel.

"Ta võib ka jääda Hyundaisse, kus näib motiveeritum kui eelmisel hooajal. Ent sel juhul võib [Thierry] Neuville minna Toyotasse, kus ta asendaks Ogier’d. Seal moodustaks ta koos [Elfyn] Evansi ja [Kalle] Rovanperäga kõrgetasemelise meeskonna," lisatakse portalis.

Praeguse seisuga pole ametlikult mitte ükski tiim sõlminud kellegagi lepingut 2022. aastaks.