Ebanie Bridges.Foto: www.instagram.com/ebanie_bridges/
Kõmu
10. aprill 2021, 16:33

Konkurent kaitses seksikas ihupesus kaalumisele ilmunud naispoksijat: kui mul oleksid sellised rinnad, siis teeksin sama

Austraalia poksija Ebanie Bridgesi liialt paljastav ihupesu tekitas enne WBA-sarja tiitlimatši poleemikat. 

34aastane Bridges ilmus tiitlimatšile eelnenud kaalumisele üpris paljastavas ihupesus. Paljude poksifännide meelest pole selline riietus sobilik, sõna võttis ka tema tulevane vastane Shannon Courtenay.

"Ma olen poksija, mitte pesumodell," ütles Courtenay Yahoo vahendusel. "Me tahame alale rohkem vaatajaid, aga õigetel põhjustel."

Tema sooviks, et enne matši räägitaks spordist, mitte aluspesust. "Mul on 13aastane õde, mu treeneril on tütred. Ma tahan olla hea eeskuju. Tahan tõestada, et siia pääseb raske tööga, mitte oma ihu paljastamisega."

Courtenay sõnul häbistab Bridgesi tegevus naiste profipoksijaid, kes soovivad ala näidata tõsiseltvõetava spordina. Austraalia amatsoon ise probleemi ei näe. 

"Olgem realistlikud. Kui ma riietuksin samamoodi nagu kõik teised, ei huvitaks see kedagi. Ma oleksin üks poksija paljude teiste seas," ütles Bridges intervjuus Sky Sportsile. "Püüan spordile rohkem vaatajaid tuua. Mind võib vabalt kritiseerida, aga kui näeksin tavaline välja, siis seda matši ei toimuks. Inimesed tahavad näha, kas see seksikas ihupesus tüdruk suudab tõesti rusikaid viibutada või on lihtsalt modell."

Naisel on ka kaitsjaid, näiteks võttis sotsiaalmeedias sõna WBO-sarja tiitlivõitja Mikale Mayer. "Kui mul oleksid sellised rinnad nagu Ebanie Bridgesil, läheksin ka ise kaalumisele kuumas aluspesus. Ka mina kannan riideid, millega tunnen end seksikalt ja enesekindlalt, ja temalgi on õigus seda teha," kirjutas Mayer, kes esindas USAd 2016. aasta Rio olümpial.

Bridges ja Courtenay kohtuvad Londonis laupäeval. Õhtu tähtsamais võitluses lähevad kokku kõik 17 profimatši võitnud britt Conor Benn ja kolumbialane Samuel Vargas.