Alar Rikbergi juhitav Tartu Bigbank alistas 3 : 0 Pärnu. Paari otsustav kohtumine toimub pühapäeval.Foto: Aldo Luud
Võrkpall
10. aprill 2021, 19:21

Võrkpalli Balti liigas pääsesid kaks Eesti klubi poolfinaali

Võrkpalli Credit24 Meistriliigas pääsesid poolfinaali Tallinna Selver ja Saaremaa VK, Pärnu ja Tartu paaris läheb vaja otsustavat kolmandat kohtumist.

Kõik kolm Eesti klubide osalusel toimunud kohtumist lõppesid skooriga 3 : 0. Avamängu napilt 3 : 2 võitnud Selver laupäeval TalTechile võimalust ei jätnud, kui matš lõppes kuivalt 3 : 0 ning ükski geim polnud liialt tasavägine (25 : 18, 25 : 13, 25 : 16). Poeketi esindussatsi vedasid Renee Teppan, Kristo Kollo ja Mihkel Varblane, kes kõik panustasid võitu kuraditosina punktiga. Janis Sirelpuu hoolealustest näitas parimat mängu Valentin Kordas, kelle arvele jäi 11 silma.

Sarnase stsenaariumiga läks ka Saaremaa ning Leedu klubi Gargzdai kohtumine. Kui eestlased andsid avamatšis ära ühe geimi, siis teises kohtumises said vastased geimides vastavalt 18, 23 ja 19 punkti. Saaremaad vedas 36aastane vanameister Keith Pupart, kes tõi 11 silma.

Esimese omavahelise mängu üllatavalt kindlalt 3 : 0 võitnud Pärnu sai võõrsil Tartu Bigbankilt sama tulemusega kaotuse. 31. märtsil Eesti meistriks kroonitud Tartu võitis esimesed kaks geimi napilt 25 : 23 ja 25 : 21, viimases geimis Pärnu lagunes ja seal olid Emajõe Ateena satsi võidunumbrid lausa 25 : 9.

Alar Rikbergi juhitud meeskonna parim oli Alex Saaremaa, kes tõi 10 punkti. Paari otsustav kolmas kohtumine toimub pühapäeval kell 15. Neljanda poolfinalisti selgitavad välja Läti klubid Jekabpils ja Jurmala.