Sebastien Loeb ja endine kaardilugeja 2010. aastal HispaaniasFoto: Reuters/Scanpix
WRC
12. aprill 2021, 17:41

Üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb võib teha M-Spordi eest tagasituleku WRC sarja

Kuigi Sebastien Loeb lõpetas WRC sarjas täiskohaga sõitmise 2012. aastal, kui võitis oma üheksanda maailmameistritiitli, on ta aeg-ajalt mõne tiimi ridades üksikutel rallidel kaasa teinud ning ei välista, et teeb seda ka tulevikus.

Dirtfish küsis Loebilt, kas naasemine WRC sarja võiks teemaks olla ning prantslane ei kippunud eitavat vastust andma.

„Ma pole sellele mõelnud, ega sellist võimalust otsinud, aga mine tea,“ jättis Loeb küsimärgi õhku.

Hiljuti oma kaardilugeja Daniel Elenaga 23aastase koostöö lõpetanud Loeb keskendub eelkõige Dakari rallile ja XE sarjale, mida ta peab enda põhiprogrammideks, ent huvitava kutse korral võib ta ka vanale tööpostile naasta.

„Kui keegi mulle helistab, näiteks Malcolmil (M-Spordi direktor Malcolm Wilson) on abi vaja ja ta palub mul kaasa lüüa, siis miks mitte?“ küsis Loeb.

Loebi lemmikralli Monte Carlos peeti küll jaanuaris ära, ent prantslase sõnul on teisigi põnevaid osavõistluseid.

„Monte pole ainuke. Kui Malcolmil on kedagi vaja - mitte täispikaks hooajaks vaid mõneks ralliks - siis miks mitte? Soome ma ei läheks, aga Türgist on küll head mälestused,“ avaldas Loeb.

Loeb oli 2005. aastal M-Spordiga liitumisele lähedal, külastas isegi võistkonna peakontorit ja testis Ford Focus RS WRC04 rallimasinat. Wilson meenutas Dirtfishile antud kommenteeris vanu aegu ning rõõmustas ka selle üle, et Loeb on vajadusel valmis aitama.

„Toona oli vestlus tõsine. Mul on hea meel, et ta on endiselt huvitatud. Mõistagi on meie prioriteet täiskohaga koosseisu kinnitamine, aga kindlasti pakub see mõtteainet,“ märkis Wilson.

Loebi karjääri statistika on ulmeline: tal on 180st rallist 119 poodiumikohta, millest 79 võitu. Viimati sõitis ta 2020. aasta Türgi rallil, kus ta oli kolmas.