Mattias Vahtel kihutab sellise masinaga.Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
13. aprill 2021, 15:05

Eesti ringrajasõitja pääses Honda tehasemeeskonda

Eesti ringrajasõitja Mattias Vahtel (18) osaleb tänavu Itaalia meeskonna JAS Motorsport noorte võidusõitjate arenguprogrammis ning võistleb Itaalias Eesti meeskonnaga ALM Honda Racing.

Aastast 1998 Honda ametliku partnerina tegutsev JAS Motorsport käivitas möödunud aastal arenguprogrammi, mille eesmärk on valmistada noori ette professionaalse autosportlase karjääriks. Oma oskusi ja tarkusi annavad edasi JAS Motorsporti juhid, tehnikud ja Honda Racingu kogenud võidusõitjad. Näiteks õpetatakse rehvitaktikat, kütusekoguse arvestamist, infovahetust inseneride ja meeskonnaga, samuti auto andmete analüüsi ja nende kasutamist seadistamisel ning tööd kliendimeeskondadega.

Programmiga liitumine tähendab, et 18aastane Vahtel on meeskonna ametlik arengusõitja, kes võistleb tänavu JASi ehitatud Honda Civic Type R TCR-ga ALM Motorspordi värvides TCR Italy võistlussarjas.

Vahtel nimetas avanenud võimalust põnevaks. "Koolitus loob võimaluse enda arendamiseks võidusõitjana kõige laiemas tähenduses. Eelmisel nädalal osalesin esimestel koolitustel ja juba õppisin palju: näiteks, kuidas väljendada ennast inseneridele võimalikult lihtsalt ja selgelt, et võistlusolukorras leida probleemidele kiiresti lahendus," sõnas ta pressiteate vahendusel.

"TCR Italy sarjas on minu eesmärgiks võit. See ei saa olema lihtne, kuid siht peab olema kõrge ja tean, et JAS Development Driverina saan end parimal võimalikul moel ette valmistada.”

Mattias Vahtel. Foto: Erakogu

Arenguprogrammi Riccardo Incarbone: "Meil on rõõm töötada andeka sõitjaga, kes on juba andnud oma panuse meistrivõistluste võiduga lõppenud hooajale Honda Civic Type R TCR-iga ning kelles on potentsiaali ehitada üles edukas võidusõitjakarjäär. JAS Motorsporti arenguprogrammis saame talle anda võidusõitjale vajalikke teadmisi nii rajal kui rajaväliselt. Meil on hea meel, et oleme Mattiasega seda tööd juba alustanud."

Pärast edukat kardikarjääri Eestis võistles Vahtel 2019. aastal JAS-i ehitatud Honda Civic Type R TCR-iga ALM Honda Racing värvides TCR Iberico sarjas. Debüütvõistlusel Estorilis finišeeris ta neljandana ja saavutas hooaja kokkuvõttes kolmanda koha. Kuuest võidusõidust kolmel lõpetas Vahtel poodiumikohal ning aitas ALM-i meeskondliku sarjavõiduni. Turismiautode Balti meistrivõistluste debüüdil saavutas Vahtel parima stardipositsiooni ning jõudis samal võistlusel ka poodiumile.

Lisaks Vahtelile kuuluvad JASi arenguprogrammi ka iirlane Reece Barr, itaallased Jacopo Guidetti, Erwin Zanotti ja britt Jack Young.