Ott Tänak.Foto: Aldo Luud
WRC
13. aprill 2021, 16:46

Soome MM-ralli võib nihkuda sügisesse, Tänak poleks sellele vastu

Ralliuudiste portaal Dirtfish vahendas täna, et suvel Jyväskyläs toimuma pidanud Soome ralli võib edasi lükkuda, sest meie põhjanaabrid tahavad üritust pidada kindlasti koos publikuga.

WRC-sarja tänavune kalender näeb ette, et Soomes sõidetakse kaks korda: veebruaris kihutati seal Rovaniemis talverallit, juuli lõpus ja augusti alguses peaks Jyväskyläs toimuma teine MM-etapp. Mullu jäi see koroonaviiruse tõttu ära ja see asjaolu koos sponsori Neste loobumisega tekitas kohalike korraldajate eelarvesse korraliku augu. Seetõttu tahetakse tänavu pidada Jyväskyläs sõidetav ralli kindlasti publikuga koos, sest see suurendaks oluliselt korraldajate sissetulekut.

Probleemiks on aga asjaolu, et maailma on endiselt raputamas koroonaviirus ja pole kindel, kas 29. juulist kuni 1. augustini sõidetavat Soome rallit saab pidada koos pealtvaatajatega. Portaali Dirtfish andmetel on seetõttu kaalumisel plaan, et pidada kõnealune MM-sarja etapp hoopis sügisel, täpsemalt septembris.

Hetkel on WRC-sarja kalender paika pandud nii, et 9.-12. septembril sõidetakse Kreekas, järgmisena 14.-17. oktoobrini Hispaanias. Seega jääb nende kahe ralli vahele piisavalt ruumi, et võiks kihutada ka Jyväskyläs.

Eesti ralliäss Ott Tänak kiitis mõtte heaks. „Ütleksin, et september pole üldse nii halb aeg,“ rääkis Tänak Dirtfishi portaalile. „Mäletan, et olen kunagi Soomes osalenud ühel kohalikul rallil ja see polnud üldse halb.“

Hetkel keskenduvad WRC-sarja sõitjad järgmisele rallile, mis on 22.-25. aprillini kavas Horvaatias.