Lance Armstrong.Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/Scanpix
Jalgrattasport
13. aprill 2021, 19:49

Lance Armstrongi petusaaga jätkub: kas endine spordisangar on veel suurem kaabakas, kui varem arvati?

USA jalgrattur Lance Armstrong on väidetavalt patustanud mitte ainult keelatud ainete, vaid ka teiste keelatud võtetega.

49aastane Armstrong võitis aastatel 1999-2005 Tour de France’i velotuuri ja kirjutas ennast sellega rasvaste tähtedega jalgrattamaailma ajalukku. Paraku polnud see ainuke asi, millega ta silma jäi, sest 2010. aastate alguses tuvastati, et ta oli kasutanud keelatud aineid. Ameeriklane tunnistas seda ise ka tuntud USA saatejuhi Oprah Windrey show’s, kus ta nentis, et tema suured võidud olid vaid „üks suur vale.“

Hispaania väljaanne Marca on nüüd aga tulnud lagedale informatsiooniga, et doping polnud sugugi ainuke viis, kuidas Armstrong rattamaailmas sohki tegi: väidetavalt olevat ta kasutanud kiiremini liikumiseks mootori abi. „Lance Armstrong on (spordimaailm) suurim petis! Ta on olnud kaassüüdlane igal levelil ja ta on saanud erikohtlemist,“ kuulutas endise tippratturi kohta Prantsusmaa antidopinguagentuuri endine juht Jean-Pierre Verdy.

Ta jätkas uute süüdistuste selgitamisega. „Paljud ütlesid mulle, et ma ei uuriks neid lugusid, sest leiaksin end (nende tõestamises) üksinda. Usun, et tema rattal oli mootor. Mul on ikka veel silme ees üks mägine etapp, kus ta jättis kõik enda selja taha. Helistasin selle järel kõikidele ekspertidele, keda ma tundsin, ja isegi nemad ei saanud aru, kuidas selline sooritus juhtuda sai – ka siis, kui ta tarvitas dopingut,“ vahendas Verdy sõnu Marca.