Thierry Neuville.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
14. aprill 2021, 08:53

SOE SÜDA: Neuville annetab pärast Horvaatia rallit heategevuseks raha

Helde annetajana tuntud Hyundai rallipiloot Thierry Neuville osaleb heategevuslikul kampaanial ka Horvaatias, kus aitab taastada Sisakis asuvat haiglat, mis sai maavärina käigus tõsiselt kannatada.

Belglane on lubanud annetada vähemalt 2000 eurot. Kui ta peaks 22. - 25. aprillil toimuval Horvaatia rallil poodiumile tulema, tõuseb annetuse suurus 4000 ning võitmise korral 10 000 euroni. 

"Kui kuulsin, et Horvaatia ralli algatas maavärinas hävinud Sisaki haigla taastamiseks rahvusvahelise kampaania, tahtsin neile abiks olla. Pandeemia ajal on terviseasutuste töökorras olemine tähtsam kui kunagi varem, et inimesed saaksid vajalikku ravi. Jätkan oma plaaniga ning seega oli mulle loogline seda ettevõtmist toetada ning loodan, et leidub palju annetajaid. Isegi pisikesest annetusest on abi ning olen kindel, et WRC kogukond annab sellele suure tõuke," vahendas Neuville'i sõnu WRC kodulehekülg.

Neuville on ka varasemalt MM-rallide järel annetusi teinud. Mulluse hooaja alguses teatas ta sotsiaalmeedias, et annab iga etapi järel raha mõnele kohalikule heategevusorganisatsioonile. Mullune Rally Estonia lõppes tema jaoks küll katkestamisega, ent pärast annetas ta Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile 2000 eurot.

Sisaki linnas asuv Dr Ivo Pedišici üldhaigla hävis eelmise aasta lõpus 6,4magnituudilise maavärina tagajärjel. Ka kõikidel teistel on võimalik kuni 30. aprillini haigla taastamisele kaasa aidata. Selle kohta saab lähemalt lugeda WRC kodulehel.