Jamal Murray.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
14. aprill 2021, 10:52

NBA tiitlisoosiku superstaari hooaeg on vigastuse tõttu suure tõenäosusega läbi

Mullu korvpalliliiga NBA läänekonverentsis finaali jõudnud Denver Nuggets sai valusa tagasilöögi: nende mängujuht Jamal Murray vigastas mängus Golden State Warriorsiga põlve ning suure tõenäosusega sel hooajal enam palliplatsile ei naase.

24aastasel kanadalasel tuvastati vasakus põlves eesmise ristatisideme rebend. Kuigi hetkel pole veel teada, kaua paranemine aega võtab, siis sellist tüüpi vigastuste puhul võib eeldada, et mängupaus kujuneb üpriski pikaks. 

Murray on sel hooajal visanud keskmiselt 21,2 punkti mängus, mis on tema karjääri parimaks näitajaks. Tõsi, ootused tema suhtes on olnud väga kõrged, sest mullu play-off'is näitas ta oma potentsiaali, visates läänekonverentsi veerandfinaalis Utah Jazzi vastu kahes mängus 50 punkti. Lõpuks jõuti Denveriga konverentsi finaali, kus kaotati viies mängus hilisemale tšempionile Los Angeles Lakersile.

Käimasoleva hooaja algus kulges Denverile raskelt, ent nüüdseks on nad mängumootori korralikult käima saanud, oma konverentsis hoitakse 34 võidu ja 20 kaotusega neljandat kohta. 

Tänavu on peamiseks tiitlisoosikuks usutavasti Brooklyn Nets, kelle ridades mängivad sellised staarid nagu Kevin Durant, Kyrie Irving, James Harden, Blake Griffin ja LaMarcus Aldridge. Kuid kindlasti tahavad oma sõna sekka öelda ka mullune meister Lakers ning miks mitte ka Denver, kes mullu näitas otsustavates mängudes uskumatut südikust.