Thierry Neuville.Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Auto-Moto uudised
14. aprill 2021, 13:20

Neuville leidis viimaks lahenduse teda pikalt vaevanud probleemile

Hyundai rallipiloot Thierry Neuville leidis lõpuks lahenduse helisüsteemi probleemile, mida ta tagantjärele väga tobedaks pidas. See oli teinud talle sõitmise ajal kaardilugejaga suhtlemise keerulisemaks. Nüüd, kui mure lahendatud sai, tunneb belglane end Horvaatia ralli eel märksa enesekindlamalt. 

Mäletatavasti lõpetas Neuville vahetult enne tänavuse hooaja algust koostöö pikaaegse kaardilugeja Nicolas Gilsouliga ning palkas asemele Martijn Wydaeghe. Keeleprobleemide tõttu pole rallipiloodi koostöö uue partneriga alati kõige sujuvamalt läinud, ent pikalt võimendas seda probleemi ka vigane helisüsteem. 

Pärast Sanremo rallit, kus võideti seitsmest kiiruskatsest kolm ning kokkuvõttes edestati Ott Tänakut ja Martin Järveoja 3,9 sekundiga, leiti helisüsteemi probleemile aga lahendus. Samuti kiitis Neuville kaardilugejat, et too suhtluse parandamiseks Prantsuse keelt õpib.

"Ta võtab iga nädal [keele]tunde ja saab järjest paremaks. Lisaks leidsime pärast Ciocco rallit väga tobedale helisüsteemi probleemile lahenduse. Ning nüüd toimib see hästi. Põhimõtteliselt kasutasin ma vanu kõrvaklappe ning mingil põhjusel ei klappinud need minu kiivriga,"

"Mõistagi tulime siia rohkem testimise eesmärgil, et leida asfaldil rütm. Ning see oli mulle ja Martijnile ka heaks võimaluseks, et [koostööd] parandada ja leida autos tunnetus. Pean tõdema, et meil oli üsna hea päev ning jäime tehtud tööga rahule," selgitas Neuville portaalile DirtFish.

Itaalias toimunud rallil tehtuga jäi belglane rahule.

"Saavutasime autos parema rütmi. Seega oli see päev meile väga kasulik, sest rallil oli kaardilugeja jaoks paar väga proovilepanevat kiiruskatset ning ta sai nendega väga hästi hakkama. Ta läks hommiku jooksul järjest paremaks ning tundsin hiljem surudes end väga mugavalt. Mõistagi jõudsime ka paari asja testida," lausus Neuville.

Sanremo ralli oli ettevalmistuseks aprilli lõpus toimuvaks Horvaatia etapiks. Sealne võidukihutamine, mis toimub MM-sarja raames esmakordselt, on just kaardilugejatele väga katsumusterohkeks. Belglasest piloodil on hea meel, et Itaalias õnnestus seda silmas pidades väärt kogemusi hankida. 

"14kilomeetrine kiiruskatse [Sanremos] oli kaardilugeja jaoks kui õudusunenägu ning ta tuli väga hästi toime. Arvan, et Horvaatias sujub meil [koostöö] veel paremini," lisas Neuville. 

Tandem Neuville-Wydaeghe hoiab enne järgmist etappi üldarvestuses 35 punktiga teist kohta. Juhib 39 silmaga Toyota duo Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen.

Horvaatia ralli toimub 22.–25. aprillini.