Zlatan sattus FIFA ja UEFA uurimise allaFoto: Imago/Scanpix
Jalgpall
14. aprill 2021, 16:38

PAHANDUS: Zlatan Ibrahimovic võib saada kuni kolme aasta pikkuse mängukeelu

AC Milani ja Rootsi jalgpallikoondise ründaja Zlatan Ibrahimovic võib kihlveoreeglite rikkumise pärast saada FIFA-lt ja UEFA-lt piraka rahatrahvi või mängukeelu.

FIFA ja UEFA (vastavalt Rahvusvaheline ning Euroopa jalgpalliliit) reeglite kohaselt ei või mängijad, kellel on panustamisega seotud firmades rahalised huvid, nende korraldatud võistlustel osaleda. Rootsi ajaleht Aftonbladet kirjutab, et Ibrahimovici ettevõte Unknown AB omab 10% kihlveoagentuurist Bethard.com.

Ka Bethardi tegevjuht Erik Skarp ei eitanud, et ründaja ettevõte on firmas osanik. Kuid sellega võis Zlatan rikkuda reegleid, sest ta käis Rootsi koondise eest väljakul MM-valikmängudes ning Milani eest pallis Euroopa liigas, millest esimene kuulub FIFA ja teine UEFA egiidi alla.

Võimalikud karistused on karmid. FIFA-lt võib 39aastane ründaja saada kuni 100 000 euro suuruse trahvi või kuni kolme aasta pikkuse mängukeelu, UEFA võimalikke karistusi nii selgelt pole lahti kirjutanud.

Bethard pakkus eelmisel kuul panustamisvõimalust nii Zlatani osalusel toiminud Rootsi valikmatšidele Gruusia ja Kosovoga, samas see huvide konflikt oli sealsele jalgpalliliidule teada juba mitu aastat.

"FIFA reeglite ja eetikakoodeksi kohaselt ei tohi ükski mängija omada kihlveoettevõtte aktsiaid. Jään faktide juurde ja oskan lihtsalt viidata reeglitele, mis kehtivad kõigile riikidele ja mängijatele, kes soovivad MMil osaleda," ütles Rootsi jalgpalliliidu peasekretär Hakan Sjostrand Aftonbladetile. "Ma ei mõtle võimalikele sanktsioonidele, kuid sooviksin FIFA-lt veidi rohkem selgust regulatsioonide osas, sest neid võib mitmeti tõlgendada."

Aftonbladet võttis ühendust nii FIFA, UEFA kui Zlataniga, kuid neilt kolmelt kommentaare veel saada ei õnnestunud.