Dortmundi Borussia staarründaja Erling Braut Haaland (vasakul) jäi kahes mängus kuivale, kuid Phil Foden (paremal) sai mõlemas matšis jala valgeks.Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
15. aprill 2021, 00:09

MEISTRITE LIIGA BLOGI | City pani paremuse maksma teisel poolajal, Liverpool jäi Reali vastu kuivale

Jalgpalli meistrite liigas said kolmapäeva hilisõhtul selgeks poolfinaalpaarid, kui Manchester City alistas kahe mängu kokkuvõttes 4 : 2 Dortmundi Borussia ja Madridi Real 3 : 1 Liverpooli.

Teisipäeval edasipääsu kindlustanud Londoni Chelsea läheb poolfinaalis vastamisi Madridi Realiga. Hispaanlased alistasid avamängus Liverpooli 3 : 1, kolmapäeval Inglismaal toimunud korduskohtumist alustas teravamalt kodumeeskond.

Ehkki suurepärased võimalused olid Liverpooli poolel nii Mohamed Salahil kui Georginio Wijnaldumil, siis nende löögid lendasid üle või väravavahi jalgadesse. Avapoolaja parim šanss oli hoopis Reali ründajal Karim Benzemal, kelle löök raksatas posti.

Teisel poolajal vajus Madrid sügavamale oma kasti, Liverpooli parimad võimalused jäid kinni nende kaitsjatesse ja nii kohtumises väravaid ei nähtudki, mistap Real läks paarist edasi üldskooriga 3 : 1.

Võõrsil Manchester Cityle avamängu 1 : 2 kaotanud Borussia Dortmund oli edasipääsus kinni 40 minutit. Uimaselt kohtumist alustanud City passiivsuse karistas 15. minutil ära vaid 17aastane inglane Jude Bellingham, kes viis Dortmundi iluväravast ette.

Seis, mille põhjal pääsenuks sakslased võõrsil löödud värava reegliga edasi, püsis teise poolaja alguseni, kuid siis lõi Dortmundi poolkaitsja Emre Can palli peaga vastu oma kätt ja kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi, mille peale pikka kaalumist jätsid jõusse ka videokohtunikud. 55. minutil realiseeris penalti külmavereliselt Riyad Mahrez.

20 minutil hiljem mängis City nurgalöögi lühidalt lahti ja ka avamängus skoorinud Phil Foden vajutas palli paarikümnelt meetrilt vasakuga postipõrkest sisse. Kahe mängu kokkuvõttes 4 : 2 võitnud City kohtub poolfinaalis Pariisi Saint-Germainga.

23:54
Eigo Kaljurand

LÄBI! Liverpoolil ja Realil olid võimalused, kuid kohtumises jäid väravad löömata ja nelja parima sekka jõudsid hispaanlased. City elas esimesel poolajal ehmatuse üle, kuid Emre Cani rumala käe järel teenitud penalti realiseerimise järel kruiisid inglased kindlalt edasi.

23:49
Eigo Kaljurand

Mõlemas kohtumises tiksuvad lisaminutid ja miski ei vihja sellele, et kodumeeskonnad suudaksid ühe lüüa, rääkimata kahest või kolmest.

23:43
Eigo Kaljurand

Liverpool tõi platsile veel värskeid jalgu, kui murule pääsesid Shaqiri ja Oxlade-Chamberlain. Kuid normaalaja lõpuni veel kaheksa minutit. Kas punased suudavad rongi alt välja tulla? Dortmundi ja City mängust pole enam midagi rääkida, sest sakslased ei usu ka ise, et suudavad kolm kolli lüüa ja nende kehakeel on päris tujutu.

23:34
Eigo Kaljurand

De Brynel oli suurepärane võimalus mäng ära otsustada, kuid mehe 15 meetrilt tehtud löögi tõi Hitz alanurgas ära. Kuid polnud vahet. Järgnenud nurgalöök mängiti lühidalt lahti ja Phil Foden vajutas paarikümnelt meetrilt vasakuga postipõrkest sisse. Kuna pall supsas sisse eespostist, siis osa väravast jääb ka kollkipri hingele. Kuid City ees 2 : 1 ja nüüd vajab Dortmund imet ehk kolme väravat.

23:30
Eigo Kaljurand

Dortmundi keskkaistja Hummels sai karistuslöögi järel peaga löögile, kui pall lendas väga napilt üle. Peale 1 : 1 väravat oli see sakslaste parim võimalus.

Vahetuste järel sai särtsu juurde ka Liverpool, aga inglaste pallid ei taha kuidagi väravaraamide vahele jõuda. Kui esimesel tunnil peksti palle üle, siis nüüd on Real sellise bussi kasti parkinud, et Salahi ja Firmino löögid takerdusid kaitsjatesse.

23:25
Eigo Kaljurand

Dortmundil ründamine pole peale vastaste viigiväravat sisuliselt õnnestunud. Pigem sai City hoogu juurde ja õhus on inglaste värav. Samas pole sakslastel veel väga kiiret, sest poolaega mängida veel 25 minutit ja ühest väravast piisab lisaajaks.

23:21
Eigo Kaljurand

Liverpool jätkas teisel poolajal sealt, kus esimesel pooleli jäädi. Isegi kui võimaluselaadsed olukorrad tekivad, siis löögid lendavad selgelt üle. Kuid täistunnil tegi Klopp päris ründavad vahetused, kui Milneri ja Kabaki asemel jooksid platsile Thiago ja Jota. Pokkeri mõistes läks sakslane nüüd all-in, näis, kas ja kuidas see mängupilti mõjutab.

23:14
Eigo Kaljurand

Videokohtunikud vaatasid olukorda üle kahe minuti, aga 11 meetri karistuslöök oli tõsiasi. Mahrez vajutas palli vasakuga 54. minutil kindlalt võrku, seis 1 : 1 ja nüüd vajab Dortmund väravat, et mäng viia lisaajale.

23:11
Eigo Kaljurand

Penalti Cityle! Emre Can mängis kastis palli peaga, kust see lendas vastu ta kätt. Väga 50-50 olukord, kas VAR jätab selle jõusse või mitte?

23:10
Eigo Kaljurand

Mõlemas mängus algasid teisel poolajal. Üks põnev stastikakild, mis esmapilgul tundub üsna ootamatu. Meistrite liiga ajaloos on kodumeeskond võitnud esimese mängu 27 korral 2 : 1, kuid kahe matsi kokkuvõttes on avakohtumise võitnud sats edasi läinud neist vaid tosinast paarist. Miks ma selle esile toon? City võitis avamängu kodus 2 : 1 ja praeguse seisuga on nad väljakukkumas.

22:53
Eigo Kaljurand

Mõlemas mängus poolajapaus. Dortmund juhib City ees 1 : 0 ja on hetkeseisuga pääsemas edasi, Liverpooli ja Reali matšis väravaid veel nähtud pole.

Liverpool tekitas päris mitu poolvõimalust, kuid inglaste kahjuks on nende ründajate sihik täna üsna paigast. Liverpool tegi küll kuus pealelööki vastaste nelja vastu, aga põnevuse tekkimiseks peab kodumeeskond siiski teise poolaja alguses skoorima, sest muidu lämmatab Real nad ära.

City peatreener Guardiola peab 0 : 1 kaotusseisus peeglisse vaatama, sest mängu alustati väga passiivselt ning initsiatiiv anti käest. Peale sakslaste väravat valitses City küll mängu, aga samas nende üheksast löögiüritusest on raamide vahele lennanud vaid üks. Tõsi, lisaks lõi De Bryne posti. Samas peab Dortmund enda kaitse lukku saama, sest selliselt mängides on sinisärkide värav vaid aja küsimus.

22:43
Eigo Kaljurand

Liverpoolil mõne minutiga kolm võimalust, kuid esimesel juhul ei ulatanud tagaposti unustatud Mane pallini ning kahel järgmisel rünnakul lõi Salah ja Wijnaldum kastis pallid latist üle. 

22:39
Eigo Kaljurand

Kui Liverpool tuli matšile peale väga isukalt, siis peale esimest kümmet minutit on mäng pigem Reali kontrolli all. Kuna Liverpool vajab vähemalt kaht väravat, siis Madrid liialt oma liine avama ei pea ning Liverpooli positsioonirünnak viimasel 25 minutil väga õnnestunud pole.

Dortmundi ja City mäng on peale väravat üliäge andmine, sest hetkeseisuga läheksid edasi sakslased. Cityl on olnud päris mitu poolvõimalust, aga seni on jäänud väravajoonel ette kollkipper Hitz või kaitsetööd teinud väravalööja Bellingham

22:29
Eigo Kaljurand

De Bryne vajutas latti! City on peale pannud väga kõva surve, kus Dortmundil on raskusi isegi vastase väljakupoolele saamisega. City parim võimalus oli De Brynel, kes lõi palli 25. minutil latti.

22:22
Eigo Kaljurand

Real oli lähedal! 20. minutil põrutas Benzema palli posti, jätkuolukorras tulnud Vinícius Júniori kauglöögi püüdis Alisson kindlalt.

22:21
Eigo Kaljurand

Dortmund sai kohe veel ühe võimaluse, kui nurgalöögi järel pääseti kuuelt meetrilt löögile, kui pall lendas Edersoni kätte. Kui esimesed veerand tundi ei toiminud Saksamaal platsil mitte midagi, siis peale väravat tuli mängu korralik elu.

22:19
Eigo Kaljurand

17aastane Jude Bellingham viis Dortmundi 1 : 0 ette! Haaland võitis kasti ääres kahevõistluse ja ootas teise laine järele. Norralase sööt leidis Bellinghami, kes kasti joonelt vajutas palli kindlalt võrku.

22:09
Eigo Kaljurand

Dortmundi ja City matši esimesed viis minutit on väga luuravad. Kuid Liverpool, kes vajab täna kindlasti vähemalt kahte väravat, alustas väga lennukalt. Juba teisel minutil pääses üpris vabalt löögile pääsenud Salah, kuid pall lendas Courtois' jalgadesse.

21:52
Eigo Kaljurand

Tere õhtust, jalgpallifännid!

Liverpooli ja Reali koosseisudes suuri üllatusi pole. Võrreldes esimese mänguga alustab Liverpoolil keskväljal Milner ja ründes Firmino, kes vahetavad välja vastavalt Keita ja Jota. Reali poolel jääb mängust eemale äärekaitsja Lucas Vázquez, keda asendab Fede Valverde.

Liverpooli ja Madridi Reali koosseisud (Ekraanitõmmis)

Dortmund läheb City vastu täpselt sama 11 mehega nagu nädal tagasi. Inglismaa suurklubi on teinud vaid ühe vahetuse, kui vasakkaitses jäeti Joao Cancelo pingile ning stardib ukrainlane Oleksandr Zinchenko. Võib-olla City puhul eeldanuks, et Pep paneb tipuründesse mõne puhtatõulise ründaja, kuid tänagi alustab seal Bernardo Silva.

Dortmundi ja Manchester City koosseisud (Ekraanitõmmis)