Läti politsei (pilt on illustratiivne)Foto: Aldo Luud
Jalgpall
14. aprill 2021, 21:33

VIDEO | Lätis tulistati surnuks jalgpalliagent (2)

Läti pealinnas Riias tulistati kolmapäeva hommikul surnuks jalgpalliagent Roman Bezzubov. Uurijate sõnul võis mõrva põhjuseks olla ohvri ametialane tegevus.

Rünnak jalgpalliagendi Roman Bezzubovi vastu toimus kolmapäev hommikul, kui mees oli tegemas parempööret. Ohvri juhitud Volkswagen Touaregi tee blokeeris must BMW X5, mille kõrvalistmelt avati Bezzubovi suunas tuli. Kuigi mees suutis esialgu minema põgeneda, siis hiljem ta siiski suri.

Läti politsei esindaja Armands Ruksi sõnul võis mõrv olla seotud ohvri ametialase tegevusega, kuid nii seda, kui ka teisi võimalikke versioone alles uuritakse. Ruksi sõnul osalesid kuriteos vähemalt kolm inimest, kuid seni neid pole tabatud.

41aastane Roman Bezzubov mängis Läti kõrgliigas 139 kohtumist, peale karjääri lõppu asus ta tööle agendina. Mehe agentuuri BR-Sport klientide seas olid praegused ja endised Läti koondise mängijad nagu Vitalijs Jagodinskis, Vladislavs Gabovs ja Aleksandrs Fertovs ning andekad tulevikulootused Vladislavs Soloveičiks, Jānis Grīnbergs, Aleksejs Grazjanovs.

"Lätis töötavad asja kallal tuhanded inimesed, paljud kutsuti ka puhkuselt tagasi," kinnitas politseijuht Ruks portaali nra.lv vahendusel. Ta rõhutas, et tunnistajaid on juba üle kuulatud, samuti on laekunud erinevaid vihjeid. Töös on ka versioon, et mõrvarid polnud lätlased, vaid välismaalased. 

"Seda tüüpi kuritegude kontekstis teeme koostööd ka Venemaa teenistustega," rõhutas Ruks. Läti siseminister Sandis Girgens avaldas lootust, et mõrvarid peagi tabatakse. Tema sõnul peab riik võtma sisejulgeoleku võtma esmaseks prioriteediks ja valdkonda peab suunama enam ressursse.

Ministri sõnavõtt johtub sellestki, et hiljuti riiki raputanud juristide Martinš Bunkuse ja Pavels Rebenoksi mõrvajuhtumid on siiani lahenduseta. Girgens rõhutas, et Läti tervikuna on siiski turvaline riik.