Vanameistri Edin Dzeko sai Ajaxi vastu jala valgeks.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. aprill 2021, 09:04

Euroopa liigas selgusid poolfinalistid, Ajaxi peatreener kirus videokohtunikke

Neljapäeval peeti jalgpalli Euroopa liigas veerandfinaalide korduskohtumised.

Avamängu Praha Slaviaga 1 : 1 viigistanud Londoni Arsenal meeskondade teises matšis vastasele võimalust ei jätnud, kui juba 24. minutiks oli tablool Nicolas Pepe, Alexandre Lacazette’i ja Bukayo Saka väravates seis 3 : 0. Lõppseisu 4 : 0 vormistas Lacazetti õhtu teine tabamus.

Arsenal läheb poolfinaalis vastamisi Villarrealiga, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes 3 : 1 Zagrebi Dinamo. Kui avakohtumise võitsid hispaanlased 1 : 0, siis koduväljakul võeti 2 : 1 võit. Esimesel poolajal said jala valgeks nende mängumehed Paco Alcacer ja Gerard Moreno, 74. minutil vastas auväravaga Dinamo poolkaitsja Mislav Oršic.

Manchester United tegi Granadaga sisuliselt sotid selgeks kuuendal minutil, kui Edinson Cavani viis meeskonna ette 1  : 0 ja kahe mängu kokkuvõttes vajanuks külalised  edasipääsuks kolme väravat. Hispaanlased suutsid küll mängu lisaminuteil võrku sahistada, aga ka siis löödi pall oma võrku ning ManU läks kahe mängu kokkuvõttes edasi üldseisuga 4 : 0.

Õhtu põnevaim mäng toimus Itaalias, kus AS Roma võõrustas Amsterdami Ajaxit. Esimese kohtumise 2 : 1 võitnud Roma jäi kodus 49. minutil kaotusseisu, kui hollandlased viis juhtima Brian Brobbey. Ehkki Ajaxil oli võimalusi ka teise värava löömiseks, siis seda suutis hoopis AS Roma 35aastane tipuründaja Edin Džeko.

1 : 1 viigist piisas AS Romale, et järgmisesse ringi sammuda. "See on masendav. Parim meeskond langes välja," ütles Ajaxi peatreener Erik Ten Hag peale kohtumist RTL7-le. "Tiim, kes domineeris mõlemat matši, on väljas. Sellest on kahju. Lõime mõlemas mängus palju võimalusi, kuid ei suutnud neid ära kasutada."

Sealjuures läks Ajax mängus 2 : 0 ette, kui värava lõi Dusan Tadic, aga tabamus tühistati videokohtunike sekkumise järel, kelle silmis tehti selle löömise eel Henrikh Mkhitarjanile viga.

"Värav keelati arusaamatutel põhjustel," põrutas Ten Hag ESPNile. "Väljakukohtunik nägi olukorda ja lasi mängul jätkuda. Kui tema tõlgendas, et seal polnud viga, siis oli tegu legaalse väravaga."