Roland Poomi ERC-debüüt lükkub edasiFoto: Marko Leesi
WRC
16. aprill 2021, 10:08

SEGADUS: autoralli EM-sarja algus lükkus taas taas

Kui Autoralli MM-sarjas on sõidetud juba kaks etappi, siis ERC-sarja tabas järjekordne tagasilöök.

Autoralli Euroopa meistrivõistluste hooaeg pidi algama mai esimesel nädalavahetusel Assooridel, kuid Portugali saarestikus on koroonanumbrid kasvanud, mistõttu soovitasid kohalikud tervishoiuasutused võistluse edasi lükata.

Asooridel pidi muuhulgas tegema EM-debüüdi Roland Poom. „Tegelikult see ralli peaks olema minu esimeseks stardiks Euroopa meistrivõistlustel. ERC-sarjast osa võtmine on puhtalt Citroën Racingu soov, seega ilmselt kõik välissõidud, mis sel aasta teen, saavad olema selles sarjas,” ütles Poom kaks päeva tagasi. 

Praeguse seisuga saab EM-sari lähte alles juunis. Euroopa meistrivõistluste algust on juba mitu korda edasi lükatud. Esialgu pidi hooaja avaetapp toimuma märtsis Portugalis Serras de Fafe rallil, kuid see võistlus tõsteti septembrisse. Assoorid sai kalendris esialgu koha märtsi lõpus, kuid nüüd on sedagi võistlust juba kaks korda edasi lükatud. 

Koroonapandeemia lükkas edasi ka Kanaari saarte ralli, mis esialgu pidi toimuma mais. Viimase teabe kohaselt peetakse Euroopa meistrivõistluste avahooaeg Poolas 18.-20. juunil. Suvel sõidetakse veel Lätis, Itaalias ja Tšehhis, sügisel Portugalis, Ungaris ja Kanaari saartel, eeldatavasti mahutatakse kuhugi nende vahele ka Assooride ralli.