JALAMEES: Nikita Mazepin ei suuda kuidagi vormeliga boksi jõuda, ikka peab ta selleks kondimootorit kasutama.Foto: Imago Sport / Scanpix
Vormel 1
16. aprill 2021, 16:29

OHUKS ENDALE JA TEISTELE: miljardäri poja käkid jätkuvad ka Imolas

Vormel 1 MM-sarja hooaja avaetapil Bahreinis juba kolme kurvi järel seina libisenud noore venelase Nikita Mazepini "seiklused" näivad jätkuvat ka teisel jõuproovil Imolas. Tänasel treeningsõidul suutis miljardärist isa rahakoti toel kuninglikku sarja pääsenud Mazepin lausa kahel korral spinni teha.

22aastase Mazepini esimene äpardus juhtus esimese treeningsõidu alguses. Noormees kaotas oma Haasi üle kontrolli ja tegi rajal kena spinnikese. Et asjad aga veelgi hullemaks läheks: sessiooni lõpus põrutas ta enne boksiteed hoopiski seina ning et rajale lendas õnnetuse tulemusel erinevat sodi, otsustasid kohtunikud sessiooni minut enne õiget aega üldsegi lõpetada.

Mõistagi sattus venelane sotsiaalmeedias taas suureks naerualauseks, kusjuures samas annavad vormelisõbrad endale ka aru: tegelikult on asi naljast kaugel, sest nii jätkates on Mazepin ohuks nii iseenda kui ka teiste pilootide elule ja tervisele.

Seejuures oli venelane pärast Bahreini GP-d pühalikult lubanud, et selline äpardus jäi esimeseks ja viimaseks.

"Pole mõtet minevikus elada, sest see ei aita areneda. Tuleb juhtunut analüüsida ja sellest õppida ning saadud kogemused kanda üle järgmisesse sõitu. Rohkem seda ei juhtu," kinnitas Mazepin.