Selline peaks Tartu jalgpallihall välja nägema, kui see viimaks valmis saab.Foto: Eskiis / Margit Aule, KAOS Arhitektid OÜ
Jalgpall
16. aprill 2021, 17:02

Lõuna-Eesti jalgpallihallid: Viljandis käib vilgas töö, Tartu sai hankega ühele poole

Riigi toel peaks tänavu Eestimaale kerkima neli jalgpallihalli. Rapla ja Haapsalu kõrval saavad kauaoodatud rajatise viimaks ka Lõuna-Eesti kantsid Viljandi ja Tartu. Kui Viljandis Männimäel asuval ehitusplatsil on juba mõnda aega masinad mürisenud, siis Annelinnas, kuhu peaks kerkima Taaralinna kuppelhall, on seni valitsenud vaikus. Rahanduse eest vastutava abilinnapea Gea Kangilaski kinnitusel pole muretsemiseks siiski põhjust ning selle aasta jooksul lüüakse Tartu hall püsti nagu kava ette näeb.

"Just täna tunnistasime edukaks pneumohalli hanke pakkumuse. Koos käibemaksuga on see 787 208 eurot," raporteeris Kangilaski reede keskpäeval.

Seega püsib lootus, et Tartus ikka tänavu ehituseks läheb ja jalgpallurid pääsevad enne suuri külmi kupli alla harjutama?

"Kuna oleme seotud riikliku projektiga ja see peab olema tehtud aasta lõpuks, siis peame halli selle aasta jooksul kindlasti ära tegema. Muidu kaotaks me riigipoolse toetuse," andis Kangilaski mõista, et jalgpallihall selle aastanumbri sees Tartusse kindlasti tuleb.

Kunstmuruväljakuga pneumohalli rajamiseks on riigieelarvest eraldatud 1,5 miljonit eurot ning 600 000 eurot lisandub Tartu linna eelarvest. Seega on halli kogumaksumuseks (pneumohalli kõrval tegi Tartu eraldi hanked jalgpalliväljaku rajamiseks ja halli vundamenditööde teostamiseks – toim) planeeritud 2,1 miljonit eurot. Pneumohalli arhitektiks on Margit Aule KAOS Arhitektid OÜ-st.

Pneumohalli kõrvale on planeeritud ka statsionaarne jalgpallihall, ent selle ehitamine on hetkel tulevikumuusika.