Selver (valgetes särkides) alistas Bigbanki 3 : 0.Foto: Irina Mägi
Võrkpall
16. aprill 2021, 20:56

GALERII | Selver alistas vigastustega kimpus olnud Tartu ja marssis finaali. Teppan otsustava matši eel: ei usu, et meil on Saaremaa vastu mängides mentaalne error

Kuressaares selgub sel nädalavahetusel võrkpalli Balti liiga võitja. Tänases teises poolfinaalis alistas Tallinna Selver 3 : 0 Bigbank Tartu ja kohtub seega homses esikohamängus väljakuperemeeste ehk Saaremaa VK-ga, kes oli päeva esimeses matšis saanud jagu lätlaste Jekabpilsist.Esimest geimi alustas hea hooga tänavuse hooaja Eesti karikavõitja Selver, kes võitis avavaatuse 25 : 15. „Alustasime agressiivselt, enesekindlalt ja hästi. See lööbki vastase rütmist välja,“ selgitas esimest geimi Selveri poolt 12 punkti toonud Renee Teppan.

Sealjuures jäi lisaks ühepoolsele skoorile Tartut avavaatuse järel kummitama mure, et oma selga vigastas Albert Hurt. „Alberti vigastus ajas meie rütmi korralikult sassi, sest ta on meie meeskonnas väga arvestatav punktitegija,“ nentis Tartu tiimi kapten Kert Toobal.

Teist geimi said 8 : 5 juhtima tartlased, kuid Selver asus peagi 13 : 12 hoopis ise ette ja kogu geim võideti seisuga 25 : 18.

Kolmandas geimis kaotasid tartlased seisul 4 : 5 oma põhisidemängija Toobali, kes väljakult ära lonkas ja hiljem pingil paremal jalal jääkotti hoidis. Suurem osa geimist möödus Selveri juhtimisel, kuid seisul 19 : 19 olid tablool viiginumbrid. Tasavägiselt kulgenud geimi lõpu kallutas seisuga 26 : 24 siiski enda kasuks Selver, kes edenes 3 : 0 võiduga finaali.

Tartu peatreener Alar Rikberg nentis, et nende võistkond oli keerulises olukorras, sest lisaks Hurda ja Toobali kohtumise ajal saadud vigastustele oli juba enne poolfinaali vigastanud oma sõrme kolmas põhimees Märt Tammearu. Kui neist viimane võib homses pronksimängus kaasa teha, siis Toobali ja Hurda osalemise kohal on Rikbergi sõnul küsimärgid.

„Albertil lõi servi lüües maandumisel selga mingisugune närviasi ja see ei lähe paari päevaga üle. Ka Märdi näpp oli kõvasti kinni teibitud ja ta mängis läbi valu ja valuvaigistite toel. Enne mängu polnud me üldse kindlad, kas saamegi teda täna kasutada. Väga nõmedad õnnetused, kui nädala jooksul saab pool meeskonna põhikoosseisust vigastada!“ oli Rikberg nördinud.

Kogenud sidemängija Toobal, kelle selgituse järgi käis tal tavalises palli alla liikumise olukorras säärelihasest „prõks läbi“, sõnas ise oma seisu kohta muiates nii: „Eks õhtul vaatame ja otsustame. Aga mine hullu tea! Vaatame, mis seis on ja treenerid otsustavad, aga ega ma lollusi tegema ei hakka.“

Rikberg lisas, et lisaks vigastustele oli Tartu murekohaks serv, millega ei suudetud Selverit piisavalt suruda. „Meie serv oli hambutu. Nemad ise servisid tavaliselt. Me ei olnud suuresti hädas, oleme olnud Selveri vastu palju rohkem hädas vastuvõtul,“ nentis Rikberg. „Aga kui sa ise serviga üldse ei suru, siis Selveriga mängida ei saa. Olime servijoone taga hambutud ja sealt see vahe tuli.“

Selveri mängumees Teppan ütles, et ei oodanud 3 : 0 skooriga mängu. „Olin valmis viiegeimiliseks mänguks ja selleks, et midagi suudame ikka ise ära soperdada, aga ei suutnudki. Tore, et vähemalt viimane geim oli tasavägisem. Seda on homseks finaaliks vaja, sest ei saa eeldada, et kogu aeg kümne punktiga juhid,“ rääkis Teppan.

Ta tunnistas, et kuigi tema meeskond oli täna heas hoos, oli neilgi hetki, kus mäng oleks võinud minna teises suunas. „Me pole sel hooajal vist kaotanud ühtegi kohtumist, kui oleme mänginud oma mängu. Paraku käivad närvid asjaga kaasas ja need on tihtipeale meile enda vastaseks saanud. Selleski mängus oli paar olukorda, kus kaks-kolm punkti läks käest ära ning tekkisid kõhklev olukord ja keskkond. Eks meil on vaimselt kõvasti juurde panna, aga homne mäng on hooaja viimane ja see arutelu on juba teema tulevikuks,“ selgitas Teppan.

Homne finaal saab olema kordus Eesti meistrivõistluste poolfinaalile, kus samade tiimide vastasseisus jäi mängudega 3 : 2 peale Saaremaa. Teppan ei arva, et veidi aega tagasi kogetud allajäämine neid kuidagi mentaalselt mõjutaks. „Ei usu, et seal on mentaalne error, et Saaremaa vastu mängime. Usun, et meil on rohkem kvaliteeti kui neil, peame seda lihtsalt platsil tõestama.“