Selveri ja Saaremaa finaal Balti turniiril.Foto: Irina Mägi
Võrkpall
17. aprill 2021, 20:20

VIIS GEIMI: Ameerika mägede moodi finaalis mängis end Baltikumi parimaks Tallinna Selver! Võidutiimi kapten ei välistanud, et tähistab tiitlit praamilt merrehüppamisega!

Balti riikide parimaks võrkpalliklubiks krooniti täna Tallinna Selver, kes alistas Final Four turniiri finaalis Saaremaa.

Esimeses geimis püsis Saaremaa pidevalt paari punktiga ees ja kokkuvõttes võideti avageim 25 : 21. Teises geimis haaras omakorda juhtohjad Selver, kes sai võidu kirja numbritega 25 : 23. Kolmas geim oli seevastu Saaremaa jõudemonstratsioon ja lõppes võõrustava tiimi 25 : 14 võiduga, neljas geim läks aga vastupidi ja Selver oli omakorda peal numbritega 25 : 21.

Otsustavas viiendas geimis ei suutnud kumbki meeskond edu sisse mängida ja nii sammuti lõpplahenduse poole võrdsel skooril, kuid kokkuvõttes teenis 15 : 13 võidu Selver.

Selveri kapten Andrus Raadik nentis, et hooaeg oli tema jaoks keeruline, sest võrkpallile tuli aega jagada pereelu kõrvalt. „Aga üli-üli-palju tahtsin seda mängu võita ja just Saaremaad, kellele kaotasime Eesti meistrivõistluste poolfinaalis,“ sõnas ta.

Kuidas täna tiitlit tähistatakse?

„Eks meid ootab üpris pikk tee Tallinnasse, jõuab bussis tähistada, aga ka praamil pool tundi lällata,“ viskas Raadik nalja. „Kes tahab, saab ka ujuma minna!“ Ajakirjanike küsimusele, kas on oodata, et keegi Selveri meestest kavatseb tõesti vette hüpata vastas Raadik salapäraselt nii: „Inimesed on alati ettearvamatud! Mulle isiklikult näiteks meeldib vette hüpata...“

Võimalikku olukorda kommenteeris ka Selveri peatreener Rainer Vassiljev. „Alles vist oli lugu sellest, et keegi saadeti merehädalisi päästma… Laevafirmal on väljaõpe olemas!“ jäi Vassiljev naljaga pooleks esitatud küsimusele vastates teema juurde.

Oliver Orav kommenteeris Selveri poolt mängu nii: „Parem võita s**a mänguga, kui kaotada hea mänguga! Ega see tänane mäng ilus ei olnud. Ma pole statistikat näinud, kuid tundus, et pooled pallid lõime punktiks ja pooled kaotasime.“

Saaremaa liider Keith Pupar sõnas finaali kohta nii: „Iga õige spordimees tahab võita, aga täna olid kaks võrdset võistkonda ja eks viimane geim oli juba kerge loterii. Ju siis Selver vääris seda täna rohkem ja nad olid grammike parem võistkond.“