Hansi Flick.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. aprill 2021, 21:38

Bayerni peatreener lahkub pärast hooaja lõppu klubist

Müncheni Bayerni peatreener Hansi Flick, kelle käe all on meeskond pooleteise aasta jooksul võitnud kuus tiitlit, esitas klubile lahkumisavalduse.

56aastasel sakslase leping kehtib 2023. aasta suveni. Tema läbisaamine Bayerni juhtkonnaga on viimastel nädalatel olnud keeruline, suuresti tänu eriarvamustele meeskonna spordidirektori Hasan Salihamidziciga. 

"Ütlesin täna tiimile, et andsin klubile pärast mängu Pariisis (sealse Saint-Germainiga) teada, et tahan hooaja lõppedes lepingu lõpetada. Tahtsin sellest meeskonnale pärast mängu rääkida, sest teadsin, kui keeruline ja tähtis oli klubile otsusest teada anda. Olen tiimist täiesti vaimustuses, suutsin nii palju saavutada tänu nende suhtumisele ja kvaliteedile. Samuti tänan klubi, et nad mulle selle võimaluse andsid," vahendas Flicki sõnu Sky Sports. Bayern oli sõnavõtule eelnevalt alistanud Wolfsburgi tulemusega 3 : 2. 

Seda, mis treener järgmisena ette võtab, ta veel öelda ei osanud. Kuid üheks variandiks on Saksamaa koondise juhendajaks asumine. Teadupoolest lahkub Joachim Löw pärast suvist jalgpalli EMi sellelt kohalt. 

"Tulevik on veel ebaselge ning ma pole Oliver Bierhoffiga [Saksamaa jalgpalliliidu direktor] selle üle arutanud. Kuid mõistagi on see üheks variandiks, millele iga treener peab mõtlema, kuid minu jaoks on tähtis kõigepealt seda kõike seedida, sest viimased nädalad pole mulle kerged olnud," lausus sakslane.

Flickist sai Bayerni peatreener 2019. aastal, pärast seda, kui meeskond oli Frankfurdi Eintrachtile tulemusega 1 : 5 alla jäänud. Eelnevalt oli ta töötanud klubis Niko Kovaci abitreenerina. 

Tema aeg Bayernis kujunes äärmiselt edukaks. Esimesel hooaja võideti kõik, mis võita sai: nii Saksamaa meistritiitli, karika kui ka Meistrite liiga trofee. Käimasoleval hooajal on võidetud kodune superkarikas, UEFA superkarikas ja klubide MM. Meistrite liigas ja karikasarjas pudeneti küll konkurentsis, ent meistriliigas ollakse viis vooru enne lõppu kindlalt tabeliliidrid. 

Flicki käe all on meeskond võitnud 81 kohtumisest 67 ehk 82,72% mängudest.

Endise Bayerni mängija ja Saksamaa koondislase Lothar Matthäusi sõnul on klubil uus peatreener juba välja valitud. Selleks on Red Bull Leipzigi juhendaja Julian Nagelsmann.

"München on Nagelsmanniga juba rääkinud, ka rahalistel teemadel," sõnas Matthäus.