Sander Linnus.Foto: Reigo Teervalt
Spordivaria
18. aprill 2021, 12:19

MAAILMAREKORD TEHTUD! Kaks eestlast läbisid otsejoones peaaegu 60 kilomeetrit (1)

Orienteerujad Timmo Tammemäe ja Sander Linnus asutasid end eile päikesetõusul Suurupist teele, et püstitada uus maailmarekord sirgjoonejooksus. Kehtiv tippmark oli Tammemäe teatel 47,2 kilomeetrit ning see ületati pika puuga.

Sirgjoonejooks tähendab, et tuleb liikuda ühest punktist teise sirgjoones ilma punktidevahelisest joonest rohkem kui 100 meetrit eemale kaldudes. GPSi ega nutiseadmete abi ei ole maailmarekordikatsel lubatud, kasutada tohib vaid kaarti ja kompassi ning rännak peab kulgema maastikul, mitte mööda teid.

Kui päike kell 20:43 looja läks, olid mehed sirgjoones läbinud lausa 58,2 kilomeetrit.

"Tegelikult läbisime hulga pikema maa, kuid vääratasime seitsmendal kaardilehel (tegelikult kaardi järgi oli isegi ok, kuid max pikkuse saamiseks oli vaja keskjoont nihutada – ehk siis eksisime tegelikult mujal, kuid mõõtmistulemuste järgi Liikva külas)," kirjeldas Tammemäe uue rekordi sündi Instagramis.

"Võtaks eilse jooks-matka kokku järgmiselt: iga koledus saab ükskord otsa :). Olime rajale planeerinud viis suuremat jõeületust, muid kraave oli lugematu arv.

Tuleb aga tõdeda, et mets on Harju- ja Raplamaal ikka päris vaenulik. Sellele vaatamata veetsime koos Sander Linnusega ääretult toreda ja sportliku päeva värskes õhus.

Tahan omalt poolt tänada kõiki kaasaelajaid ning eriti neid sõpru ja tuttavaid, kes võtsid vaevaks rajale ergutama tulla, aitäh! Lisaks väärivad tänu paar kinnistuomanikku, kes olid viisaka küsimise peale valmis oma värava avama ning meid läbi lubama. Eestis elab palju lahkeid ja positiivse ellusuhtumisega inimesi."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timmo Tammemäe (@timmotammemae)