Henri Anier on endiselt hoos!Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
18. aprill 2021, 21:25

VIDEO | Paide purustas Levadia, Kalju kaotas üllatuslikult Pärnu Vaprusele (2)

Eesti jalgpalli meistriliigas tegi võimsa jõudemonstratsiooni Paide, kes purustas võõral väljakul 4 : 0 Levadia ja tõusis liidriks. Üllatustulemuse sepitas Pärnu Vaprus, kes alistas võõral väljakul 1 : 0 Nõmme Kalju.

Tippude heitlusest oodati võrdsete lahingut, kuid Henri Anier viis juba 20. minutiks Paide 2 : 0 ette. Sellega keskeestlased ei piirdunud, vaid 33. sünnipäeva tähistanud Andre Frolov lisas avapoolajal veel kaks tabamust.

55. minutil mängis Levadia kaitsja Maksim Podholjuzin käega ja teenis punase kaardi. Kuigi Levadia hoidis vähemuses olles palli palju enda valduses, siis auväravani ei jõutud ning skooriks jäigi 4 : 0.

„Arvan, et tegelikult oli tasavägine mäng, aga meie olime paremini valmis,“ tõdes Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko ETV2 eetris. „Olen meeste üle uhke. Loobusime pallivaldavast mängust, aga mängijad kohanesid nädala jooksul sellega hästi. Eksam õnnestus perfektselt. Mehed olid väljakul nagu lõvid, nad andsid endast parima. See on hea tunne, kui tiimis on enesekindlus.“

Frolov lisas: „Kiitus treeneritele. Meil oli nüüd hoopis teistsugune plaan. Otsustasime, et mängime kiirrünnakute peale. Asjad õnnestusid suurepäraselt. Henri esimene värav oli just see, mida soovisime.“

Anieri püss paugub jätkuvalt vägevalt. Sügisel väravasoone leidnud 30aastane mees on tänavu skoorinud kõigis viies meistriliiga matšis, kokku on tema arvel kuus tabamust. Lisaks lõi ta kolm väravat ka Eesti koondise särgis.

Õhtu teises kohtumises sai üllatuskaotuse hooaja eel tiitlist unistanud Nõmme Kalju. Kui möödunud voorus kaotasid nad Levadiale, siis pühapäeval jäid nad alla liiga uustulnukale Pärnu Vaprusele.

Mänguline ülekaal oli matšis Kalju käes, kuid hoolimata pallivaldamisest esimesel poolajal suurepäraseid võimalusi ei loodud. Teist poolaega alustas Nõmme marulise survega, kuid 69. minutil sai Kalju kaitsjate eest jooksu Pärnu Vapruse 18aastane ründaja Virgo Vallik, kes lükkas palli külmavereliselt võrku.

Kuigi Kalju poolel lõi keskkaitsja Vladimir Avilov palli latti ning viimastel minutitel läks nurgalöökide ajal ründajatele appi väravavaht Marko Meerits, siis Nõmme satsil jäigi pühapäeval värav löömata.

Paide on 13 punktiga tabeli tipus. Levadia jääb maha ühe silmaga. Seis on siiski omamoodi segane, sest näiteks Flora on tunnistanud vaid võite, kuid koroonaviiruse tõttu on neil peetud vaid kaks kohtumist. Samal ajal on Narva ja Legion pidanud juba kuus matši.

Tabeliseis Foto: Ekraanitõmmis