Bottase vormel peale avariidFoto: https://twitter.com/F1
Vormel 1
18. aprill 2021, 18:57

VIDEO | Bottas näitas avarii järel Russellile keskmist sõrme, sõnasõda jätkus ka peale etappi

Itaalias Imola ringrajal toimunud Emilia Romagna GP peatati võistlus 33. ringi järel, kui omavahel põrkasid kokku Mercedese piloot Valtteri Bottas ja Williamsit rooliv George Russell, kellel mõlemal on juhtunust oma nägemus.

Bottas ja Russell põrkasid kokku sirgel, kus mõlema vormeli sõidukiirus oli üle 300 km/h. Seina lennanud masinatest jäi alles sisuliselt vanaraud, kuid mehed viga ei saanud ja ronisid vormelitest välja.

Russell jooksis kiiresti Bottase juurde õigust nõudma, kuid põhjanaaber viibutas britile keskmist sõrme, mille järel sai Russellilt laksu vastu kiivrit. Tüli jätkus ka peale etappi.

"Nägin teda sirgel ja ta keeras paremale. Vaatasin ka kordust. Jätsin talle kahe auto jagu ruumi, kuid tal läks vormel käest ja sõitis mulle otsa. Minu jaoks oli siis mäng läbi," ütles Bottas Autospordile. 

Soomlaselt uuriti, mida ta arvab Russelli käitumusest. "Ma ei tea, milles asi. See oli selgelt tema süü. Pigem polnud mina tema tegutsemisega rahul," esitas põhanaaber oma versiooni juhtunust.

Kohe õnnetuse järel oli Russell marus. "Mida kuradit see Bottas tegi?" küsis vihane britt raadioside kaudu meeskonnalt, mille järgnesid piiksatustega kaetud roppused. Tund hiljem oli ta sotsiaalmeedias juba rahulikum, kuid oma süüd olukorras ei tunnistanud. 

"Minuga on kõik korras, kuid olen pettunud. Kokkuvõttes oli tegu kahetsusväärse õnnetusega. Juhil on õigus oma positsiooni kaitsta. Kuid kiirusel 330 km/h tuleb tempot ja tingimusi austada," ei suutnud Russell Twitteris salvamata jätta.