Sander Raieste ilukorvFoto: Ekraanitõmmis
Korvpall
18. aprill 2021, 22:38

VIDEO | Rekordiliselt mänguminuteid teeninud Raieste säras Hispaanias vägeva pealtpanekuga

Hispaania meistriliigas kaotas Eesti korvpallikoondislase Sander Raieste koduklubi Baskonia koduväljakul Burgosele 83 : 94, kuid Raieste tegi senise hooaja ühe parima esituse.

Hispaania kõrgliigas neljandat kohta hoidev Baskonia alustas kohtumist hästi, kui nad võitsid avaveerandi seitsme silmaga ning poolajaks oli Raieste tööandja peal 46 : 42. Kuid kolmanda veerandi kaotas Baskonia lausa 20 silmaga (12 : 32) ning lõpusireeni kõlades oli tablool Burgose poolt vaadatuna seis 94 : 83.

Senisel hooajal Hispaanias kõrgliigas parimal juhul tosin mänguminutit teeninud Raieste usaldati Burgose vastu platsile peaaegu 15 minutiks. Selle ajaga tõi platsilt mõlemad visked tabanud eestlane 4 silma, sealjuures teise veerandi keskel surus ta palli võimsalt koos veaga korvi. 

Lisaks jäi eestlase arvele üks resultatiivse sööt, pallikaotus ja kaks viga. Baskonia parimana tõi leedukas Rokas Giedraitis 19 silma, võitjate parim skoorija oli Serbia-Kanada passiga keskmängija Dejan Kravić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Itaalia kõrgliigas said käe valgeks nii Henri Drell kui Kaspar Treier. Viimase tööandja Sassari Dinamo alistas võõral väljakul 94 : 82 Brescia. Treieri arvele jäi kuue minutiga neli punkti ja üks lauapall. Sealgi mängus oli eestlase tiimi parim skoorija leedukas, kui Eimantas Bendzius lõpetas kohtumise 20 punktiga. 

Drelli koduklubi Pesaro oli esimese poolaja järel 3 sangaga kaotussseisus, kuid lõpuks kaotati mäng Triestele 88 : 101. Eestlase arvele jäi 17 minutiga 5 sanga ja 3 lauapalli. Pesaro parimana tõi Simone Zanotti 23 punkti, võitjaid vedas Marcos Delia, kes viskas 25 silma.

24st mängust 15 võitnud Sassari on Itaalias koha play-off'is kindlustanud, mõnevõrra keerulisem on Pesaro seis. Kaks vooru enne põhihooaja lõppu on neil kirjas 10 võitu ja 16 kaotust, millega ollakse liiga 11. sats. Kaheksandat kohta hoidval Trentol on üks võit enam, kuid samas on nad ka ühe mängu vähem pidanud.

Standings provided by SofaScore LiveScore