Sisuturundus
19. aprill 2021, 11:31

5 nippi kodusisustuses, et olla trendikas ja keskkonnasäästlik

Mis iseloomustavad kevadet rohkem kui remondi- ja ehitustööd? Kevadega tärkab kõik – nii meie ise kui ka loodus meie ümber. Tänavune kevad on kindlasti hoopis teistsugune kui enamik eelnevaid aastaid, kuna oleme sunnitud elama virtuaalmaailmas ja paljusid tavapäraseid teenuseid tarbima online'is. Arvatavasti on see maailm tulnud, et siia ka mingil määral jääda. Või siis osaliselt meie harjumusi muuta. 

Kevadisele suurpuhastusele ja kappide korrastamisele järgneb vähemalt üks mõte teha ümberkorraldusi ka kodus või värvida vähemalt sein värskemaks. Ja miks mitte näiteks vahetada tapeeti või soetada uus vaip? Oleme leidnud sisustusmaailmas jätkusuutlikku ja loodust säästva inerjööri- ja sisustuspoe Thorhilden Interior&Design. Selle eesmärgiks on vähemalt sammukese loodusele lähemale astuda ja leida tooteid, mis vähendavad inimese jalajärge ning toovad looduse jätkusuutliku disaini näol meie tuppa.

Huvitavaks leiuks on Poola perefirma poolt lastele toodetud Little Lights LED-lambid, mis on ohutud, vastupidavad, kulutavad vähe energiat ja on keskkonnasõbralikud. Lampide tootmiseks kasutatakse looduslikku puitu, mis on pärit korralikult majandatud metsaaladelt. Lisaks on kõik Little Lights lambid värvitud keskkonnasõbralike akvarellidega, millel on Poola Alergoloogiaühingu positiivne heakskiit. Peale selle on Little Lights lambid reguleeritava valgustugevusega, nii et saad ise otsustada, kui palju valgust soovid. Mis teeb valgustid veel omapäraseks, on see, et need võib kinnitada nii seinale kui ka üksikult kasvõi voodisse asetada – hubane valgus kustub ise! Lambil on taimer 30- või 60-minutilise väljalülitamise funktsiooniga. 

Niisiis annab uuendusmeelne ja keskkonnasõbralik kodusisustuskaupade e-pood Thorhilden sulle mõned nõuanded, mida ja kuidas kevadisel ajal kodus muuta ning kust alustada. Thorhildeni valikust leiab peamiselt põhjamaist ja kaasaegset disaini, mis on funktsionaalne, hästi disainitud, kvaliteetne ning mis eriti hea: ei maksa tervet varandust.

Vaheta mõni asi elutoas välja. Kui sa pole elutoas aastaid värskendust teinud, siis on nüüd selleks küll ülim aeg. Kui tundub, et vana sohva on sind juba piisavalt kaua teeninud, siis vali uus trendikas diivan. Praegu on sisekujunduses moes ümarad vormid ning jalgadele tõstetud diivanid. Aasta 2021 populaarsemateks värvid on sinep, valge, roheline, õrnroosa ja muud pastelsed toonid. Alati on moes ka hall.

Samas, kui tunned, et oled sel kevadel minimalismist ja skandinaavialikust joonest väsinud, siis leiab luksuslikku ja high-end brändi ka kõige nõudlikumale. Eichholtzi uued diivanid ja sisustuselemendid on leitavad nii kataloogidest kui ka Thorhilden e-poest. Ole leidlik ja tee päring kasvõi kogu sisustusele – Thorhildeni sisustuseksperdid annavad nõu nii aksessuaaridega kui ka tapeedi valikuga. Vajadusel aitavad leida sisekujundaja eesti ja vene keeles. Muide, Eichholtzi valikust leiab sel aastal esmakordselt minimalistliku joonega söögitoole. Küsi aadressil [email protected] e-katalooge ja sisusta oma kodu online-s.

Kui juba diivani vahetamiseks läks, siis äkki võiks valida ka uue ja huvitava kohvilaua? Praegusel ajal on saadaval tõeliselt põnevaid valikuid, tänu millele võidaksid kindlasti külla tulevatelt sõpradel nii mõnegi komplimendi.

Toa teeb hubaseks erinevate valgustite varjude mäng. Kui sul polnud enne põrandavalgustit, siis nüüd on aeg see tekitada. Väga huvitavaid ja minimalistlikke valgustite valikuid leiab HÜBSCHi valikust. Tegemist on ühe Taani kõige populaarsema ja kvaliteetsema mööblitootjaga, mille valgustid passivad igasse Skandinaavia interjööri. 

Vali kevadine voodipesu. Hommikul silmad lahti tehes märkame ikka voodipesu. Kui see näeb välja rõõmus, ilus ja lustakas, siis on ka suurem tõenäosus, et läheme päevale sedaviisi vastu.

Loomulikult tasub alati valida 100% ökoloogiline puuvill, sest see on tõeliselt kehasõbralik ja pehme. Laia valikut kaunis ja ökoloogilisest puuvillast voodipesu pakub Rootsi tootja Midnatt.

Aga äkki tapeediks seinad ära? Viimasel ajal räägitakse üsna palju erinevatest pilttapeetidest, millega on tavalisest tapeedist veel samm edasi astutud. Näiteks Thorhildeni valikus olev pilttapeet Metsamaa on trükitud non woven paberile ning seda iseloomustab kõrge kvaliteet ning funktsionaalsus (lihtne paigaldada ja tapeet on pestav). See digitaalselt käsitsi maalitud pilttapeet on ainulaadne kunstiteos, kus on esindatud jänesed, hirved, rebased ja linnud, kes on laialt levinud kaunis rohelises metsas.

Tapeeti saab seinale kleepida spetsiaalse fliistapeedi liimiga.

Väga populaarseks on osutunud ka pilttapeet Imedemaa, mis on Austraalia kunstniku Kelly Smithi töö. Selle loomisel on saadud inspiratsiooni "Alice Imedemaal" lilleaiast.

Too tuppa mõnus ja eriline vaip. Vaibad on nutikas viis koju veidi enam uudsust tuua. Aga ära soeta seekord kõige tavalisema välimusega vaipa, anname siinkohal sulle nõu: vali hoopis põneva välimusega naturaalne käsitsi kootud džuutvaip.

Džuut (mida võiks võrrelda prillirooga) on troopiline niiskuselembene taim, mis kasvab 3-4 meetri kõrguseks. Ta saab koristuskõlbulikuks 4-5 kuuga ning kiudu valmistatakse taime koorest umbes samamoodi nagu linast. Džuudikiud seovad endaga vett, jäädes ise praktiliselt kuivaks. See on üks vastupidavamaid looduslikke kiumaterjale, mis ei mineta oma omadusi isegi kõrge temperatuuri juures. Taime kasvatatakse kaldaäärsetel aladel Indias, Tais, Pakistanis, Hiinas ja Bangladeshis.

Miks tellida Thorhildeni e-poest?

Thorhilden hindab disainerite ja tootjate tööd kõrgelt – seda aega, mis pühendatakse iga eseme tootmiseks. Sellepärast peetakse oluliseks suhelda tootjatega otse ning ilma vahendajateta. Et oleks võimalik pakkuda põhjamaist disainmööblit mõistliku hinnaga, on ära jäetud kulukad vahelaod ning viidud oma marginaalid miinimumini. Thorhildeni e-poes ei ole vanu asju, vaid iga kliendi soovi järgi tehakse päring tootele ning alles seejärel täpsustatakse selle olemasolu, hind ja transport. Vajadusel pakutakse ka sisekujundusteenust ja konsultatsiooni. 

Thorhilden paistab silma on loodussõbralikkuse poolest, näiteks on 90% pakutavatest toodetest ökoloogilised, säästes loodust ning vähendades jalajälge loodusele.

Ostes Thorhilden e-poest võid kindel olla, et saad tellimuse otse tootjalt, parima kvaliteedi ja hinnaga. Personaalne suhe tootjatega võimaldab paljudel juhtudel edastada erisoove. See tähendab ka veidi pikemat tarneaega, sest tellitavad kaubad peavad erinevatest riikidest kohale jõudma. Tutvu Thorhildeni Instagramiga SIIN ja Facebookiga SIIN või saada neile e-kiri [email protected] 

Lisainfot saad ka SIIT!