Foto: Martin Ahven
Sisuturundus
22. aprill 2021, 11:36

MAITSEV KATSE | Milline grill-liha mekib kõige paremini?

Nii pea, kui ilmad lähevad soojemaks, hakkavad inimesed koduaedadesse kogunema – et püüda esimesi päikesekiiri, nautida värsket briisi ning loomulikult grillida liha!

Liha ja muu hea-parema grillimine on eestimaalaste jaoks sooja ilma sünonüüm. On ju seda võimalust kõigest vähem kui poolel aastast.

Juba nüüd on ilmunud supermarketite lettidele terve hulk erinevaid grillimiseks sobivaid tooteid. Kuidas selles rägastikus orienteeruda? Mida võtta ja mida jätta?

Proovisime nelja Karni uudistoodet ning panime kirja, mis mõtteid need meis tekitasid.

Võrukaela grill-liha

See grill-liha on tänu oma punasele värvile meeldivalt kutsuva välimusega.

Kuna 450-grammisest pakist tervele viieliikmelisele perele ei jätku, ostsin kohe kaks pakki. Liha pakist välja võttes selgus, et tükid on veidi suured. Iseenesest pole see halb (paljude arvates on hea!), aga kuna meie ei tahtnud grilli ääres liiga kaua seista, siis lõikasime tükid väiksemaks.

Samal ajal jälgis meie kass truu pilguga lihalõikamist. Niutsatas nii mõnigi kord, andmaks märku, et tema tahaks ka liha. See oli isegi veidi üllatav, sest tavaliselt ta maitsestatud liha niiviisi ei nooli… ju tundis siiski, et on värske kraam ja väärt nurumist. 

Igal juhul sai grillil valmistatud liha pehme ja mahlakas. Meie perele meeldis väga marinaad, mis tundus täpselt selle õige mekiga – kõik maitsenüansid olid täiuslikkuseni paigas.

Foto: Martin Ahven

Grillampsukad

Nimi lubab ampsukaid, aga päris ühe ampsuga seda vorstikest küll ära ei söö... Üldiselt on need aga mõnusalt suupärased ning kadusid meie söögilaualt kiirelt.

Grillvorstikeste plussiks on see, et nad valmivad ülimalt kiirelt. Seega on need ideaalsed, et võtta kaasa näiteks matkale ning siis ühekordsel grillil kähku valmis sussutada. Maitsevad hästi ka siis, kui ammustad lihtsalt leiba kõrvale. Parim muidugi kartulite, makaronide või salatiga.

Hea valik nii suvel kui ka muul ajal.

Foto: Martin Ahven

Suvest suveni toorvorstid

Toorvorstid seostuvad minu jaoks suvega, sest muul ajal ma neid naljalt ei söö. Nii et nimi Suvest suveni on mu arvates täitsa asjakohane.

Pehmed ja suussulavad vorstid valmivad kiirelt nii pannil, ahjus kui ka grillil ning sobivad ideaalselt näiteks kartulite juurde. Ujutasin kogu toidu üle ohtra majoneesi ja ketšupiga ning oi kui hästi maitses!

Foto: Martin Ahven

Šašlõkk Juulikuu lumi

Juba šašlõki niisugune nimi paneb paki järele haarama! Loodetavasti siiski juulikuus lund ei tule, aga liha küll grilliks.

Eelistan võimalusel grill-liha valges marinaadis, sest selle maitse kipub võrreldes punasega olema kreemisem ja mahedam. See on ka Juulikuu lume boonuseks ja tugevuseks.

Ostsin šašlõki õues grillimiseks, kuid kuna viimaks tundus, et väljas on liiga külm, siis tegime seda ahjus. Panin liha ahjukaussi ning 40 minutiks ahju. Kuigi pakendil on kirjas, et ahjus tuleb seda hoida 35 minutit, läks mul õigel ajal meelest ahi välja lülitada. Õnneks jäi liha mahlane ja pehme!

Ostan teinekordki.

Foto: Martin Ahven

Karni tooted leiad supermarketitest. Tutvu Karni toodetega ka kodulehel SIIN!