12 SATSI SAMM OLI VALUS, REETLIK JA EBAÕIGLANE: Euroopa vutiklubide liidu juhatusse kuuluva Kuno Tehva sõnul mõjutab Superliiga loomine terve maailma ökosüsteemi.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
19. aprill 2021, 13:52

INTERVJUU | Euroopa vutiklubide liidu juhatuse liige Tehva: Superliiga loojate samm oli valus, reetlik ja ebaõiglane (1)

Pühapäeva hilisõhtul teatasid 12 Euroopa suurklubi, et nad löövad Meistrite liigast lahku ja loovad kinnise Superliiga. UEFA (Euroopa jalgpalliliit –  E.K.) ähvardas, et selle loomise korral meeskonnad kohalikel meistrivõistlustel osaleda ei tohi ning nende mängijatel keelatakse koondiste esindamine. "Praegu võib käimas olla klubijalgpalli ajaloo üks suurimaid muudatusi ja meid ootavad ees huvitavad ajad," tõdes ECA (Euroopa jalgpalliklubide liit – E.K.) juhatusse kuuluv Kuno Tehva, kelle sõnul on kompromisside leidmine keeruline, sest tosina võistkonna omanikud sisuliselt reetsid teisi vutijuhte.

Kas see pilt on õige, et Juventuse ja ECA president Andrea Agnelli lasi koos kaaslastega ECA ja UEFA üle? Justkui Meistrite liiga uus formaat oli kokkulepitud ja kaks päeva enne selle avalikustamist teatati, et nad löövad lahku ja loovad Superliiga. Kui suur šokk see oli?

Edasi lugemiseks: