LÖÖGI ALL ON KA EESTI JALGPALLI RAHAKOTT. "Võimalikke rahanumberid ma mõistagi täna öelda ei oska, aga kui käivitub kõige halvem variant, siis muutub kogu jalgpalli ökosüsteem, mille osaks ka meie oleme, põhjalikult," lausub Aivar Pohlak (pildil)Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
19. aprill 2021, 17:54

INTERVJUU | Aivar Pohlak Euroopa jalgpallisõjast: seis oli ärev juba aastaid, kriitiliseks kohaks oli Platini skandaal (1)

Pühapäeva hilisõhtul teatasid 12 Euroopa suurklubi, et nad löövad Meistrite liigast lahku ja loovad kinnise Superliiga. Eesti jalgpalliliidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul oli seis viimastel aastatel ärev ja praeguse olukorra katalüsaatoriniks võib pidada 2019. aastat, kui Meistrite liiga suurklubisid soosiv formaat lükati alaliitude poolt tagasi. Tipptasemel toimuv vutisõda mõjutab ka Eesti vutti. "Võimalikke rahanumberid ma mõistagi täna öelda ei oska, aga kui käivitub kõige halvem variant, siis muutub kogu jalgpalli ökosüsteem, mille osaks ka meie oleme, põhjalikult," sõnab Pohlak.

Alustaks natuke filosoofilisemalt. Kuidas ja miks me praegusesse olukorda jõudsime? Kas "süüdi" on Euroopa kultuuriruumist väljaspoolt tulnud omanikud, fännide globaliseerumine või midagi muud?

Edasi lugemiseks: