Juventuse president Andrea Agnelli Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
19. aprill 2021, 21:35

Maailma jalgpalli vihatuim mees käitus nagu võlgu olev tuttav: lubas tagasi helistada, aga lülitas siis telefoni välja (1)

Jalgpalli Superliiga loomise üks põhiline niiditõmbaja Andrea Agnelli on hoobilt tõusnud üheks vihatuimaks meheks jalgpallimaailmas.

Lisaks sellele, et Juventuse juht Agnelli ja ülejäänud 11 superklubi esindajad pidasid salajasi kõnelusi, valetati väga alatult UEFA presidendile Aleksander Ceferinile.

Sloveenlasest UEFA juht Ceferin tõi eriliselt välja just Agnelli ja Manchester Unitedi juhatuse esimehe Ed Woodwardi. Sloveen märkis, et on elus töötanud 24 aastat kriminaaladvokaadina, ent nii alatult valetavaid tegelasi kohtab esmakordselt.

Woodwardiga oli Ceferin viimati kontaktis neljapäeval ning inglane kiitis uut Meistrite liiga süsteemi ning andis oma soosingu sellega kaasnevatele reformidele. Agnelli jällegi käitus nagu ammune võlgnik.

„Ma ei taha isiklikuks minna, aga ma pole varem kohtunud inimesega, kes mulle nii palju valetaks. See on uskumatu. Suhtlesin temaga laupäeva pärastlõunal (Superliiga uudis sai kinnituse pühapäeval – toim.) ning ütles, et ma ei peaks kuulujuttude pärast muretsema ja midagi kahtlast ei toimu. Ta lubas mulle tunni pärast tagasi helistada, aga lülitas oma telefoni välja. Järgmisel päeval tuli uudis,“ kurjustas UEFA president. „Olen elus näinud igasuguseid asju, aga mitte midagi sellist. Ahnus on nii suur, et inimlikud väärtused lihtsalt tuhmuvad selle kõrval.“