Jürgen Klopp.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. aprill 2021, 08:46

Leedsi Superliiga-teemaline torge ajas Klopi marru

Liverpool FC peatreener Jürgen Klopp ja poolkaitsja James Milner laitsid Superliiga idee maha. Ent Kloppi ajas marru ka Leeds Unitedi eilne käitumine.

Klopp avaldas juba aastal 2019 lootust, et Superliigat ei tule kunagi ja kinnitas pärast eilset 1 : 1 viiki Leedsiga, et tema arvamus pole muutunud, vahendab BBC.

"Kuulsin, et astun ametist tagasi. Kui ajad lähevad raskeks, tekitab see minus veelgi rohkem tahtmist jääda," lausus Klopp.

Kuivõrd Liverpool on üks 12 klubist, kes on lubanud uue liigaga liituda, tegi Leeds eilse kodumängu eel vastase suunas terava torke. Nende mängijad kandsid soojendusel valgeid T-särke kirjadega "Teenige see välja" (viide Meistrite liigale) ja "Jalgpall on fännidele". Nad jätsid samad särgid ka Liverpooli riietusruumi juhuks, kui nood soovivad meeleavaldusega liituda. See žest ajas Klopi marru.  

"Meie polnud protsessiga seotud," lausus ta treenerite ja mängijate nimel. "Me oleme meeskond, me kanname särke uhkusega. Keegi langetas maailma jalgpallis tegutsevate klubiomanikega otsuse, mille põhjust me täpselt ei tea.

Meie oleme siin, meie oleme klubi nägu. Kui saabusime, siis Leedsi fännid karjusid meie peale nagu meie oleks selle otsuse teinud, aga ei ole."

Leeds Unitedi mängijad kandsid eile soojendusel valgeid T-särke, mille seljal ilutses kiri "Jalgpall on fännidele". Foto: Reuters/Scanpix

35aastane Liverpooli poolkaitsja James Milner teatas BBC-le, et talle ei meeldi idee Superliigast mitte üks raas. "Loodan, et see ei saa teoks. Praegune süsteem on pikka aega hästi toiminud. Selle on teinud eriliseks see, et oleme välja teeninud õiguse võita Meistrite liiga ja Premier League. Praegune toode on väga hea," sõnas ta.

Milnergi osutas, et Leedsi fännid pahandasid tema hinnangul valede inimestega, sest mängijatel polnud sel teemal sõnaõigust.

Leedsi peatreener Marcelo Bielsa ütles samuti pärast mängu, mida ta Superliiga ideest arvab. "See ei üllata meid. Igas eluvaldkonnas on nii, et rikkad hoolitsevad enda eest ega muretse ülejäänute pärast. Suured tiimidki on kokku pandud teiste vastuseisu tõttu. Nad unustavad suurema tulu otsinguil teised. Tugevad on rikkamad ja nõrgad on vaesemad. See ei mõju jalgpallile üldiselt hästi," sõnas ta.

Superliigaga on lubanud liituda Hispaania suurklubid Madridi Real, Madridi Atletico ja Barcelona, Itaalia legendaarsed satsid AC Milan, Milano Inter ja Torino Juventus ning Inglismaa ässad Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United ja Manchester City.