Madridi Reali president Florentino Perez.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. aprill 2021, 11:50

Superliiga eestvedaja Pérez: praeguse meistrite liiga sissetulekuga sureme kõik aastaks 2024 (3)

Madridi Reali jalgpalliklubi president Florentino Pérez teatas enesekindlalt, et UEFA ei viska mingil juhul Superliigaga liituvaid klubisid tänavusest meistrite liigast välja. Pérez on ESPNi teatel esimene Superliiga klubi juht, kes andnud pärast pühapäevaõhtust uudist intervjuu.

Ühtlasi on Pérez kogu projekti üks eestvedajatest ja loodava liiga president. UEFA-le see idee mõistagi ei meeldi, mistõttu teatasid nad, et kavatsevad koostöös FIFA ning viie Euroopa suurema liigaga iga hinna eest Superliiga vastu sõdida. Muu hulgas on jutuks tulnud nende 12 klubi (nimekiri allpool) meistrite liigast välja viskamine ja nende klubide mängijate mittelubamine EM-finaalturniirile.

"Meistrite liiga on atraktiivne alates veerandfinaalist, see on kõik," ütles Pérez eile hilisõhtul Hispaania vestlussaates El Chiringuito. "Mängime väikeste klubide vastu, kes pole atraktiivsed. Noored inimesed eelistavad end teistmoodi lõbustada. Aga kui teeksime seda (veerandfinaalide kaliibriga vastasseise – M. T.) kogu hooaja vältel, viis mängu teisipäeval, viis kolmapäeval, see oleks peatamatu.

Raha tooks sisse see, kui 15 suurimat klubi mängiksid iga nädal üksteise vastu. See on maailma suurepäraseim show, mille sarnast pole olemas. Real – Manchester United või Barcelona – Milan on atraktiivsemad kui Manchester United väikese klubi vastu."

Ta lisas: "Mida maailm nõuab? Meil on fännid Singapuris, Hiinas, kõikjal üle maailma. Seda on sotsiaalmeediast näha. See on see, mis toob raha."

Superliigaga on lubanud liituda Hispaania suurklubid Madridi Real, Madridi Atletico ja Barcelona, Itaalia legendaarsed satsid AC Milan, Milano Inter ja Torino Juventus ning Inglismaa ässad Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United ja Manchester City.

"Praeguse meistrite liiga sissetulekuga hukkume kõik," kritiseeris Pérez ja osutas koroonapandeemiale. "Vähem publikut, vähem raha. Me kõik sureme. Suured klubid, keskmised klubid, väiksed klubid. Nad ütlevad, et meistrite liiga formaat muutub aastal 2024, meiega on selleks ajaks kõik. Nad ei viska Madridi ega Cityt ega kedagi meistrite liigast välja. Olen veendunud."