Aldon SmithFoto: Ekraanitõmmis
NFL ameerika jalgpalli liiga
20. aprill 2021, 16:13

Ameerika jalgpallur on ohvri teadvusetuks kägistamise eest tagaotsitav (1)

Ameerika jalgpalliliiga NFL mängija Aldon Smith kägistas 17. aprillil inimese oimetuks ja on USAs tagaotsitav

31aastane Aldon Smith sõlmis hiljuti NFLi meeskonnaga Seattle Seahawks aastase lepingu, mis peaks talle tooma sisse 4 miljonit dollarit, kuid staadionimurul jooksmise asemel võib mees minna trellide taha.

St. Bernardi ringkonnaprokuröri Perry Nicosia sõnul kägistas Smith 17. aprilli õhtul kohvikus inimese teadvusetuks. Ohver viidi haiglasse, kust ta peagi vabastati.

Päev hiljem kuulutati Smith tagaotsitavaks. Kuna väidetav kannatanu sai raskeid vigastusi, siis võib atleeti ees oodata rahatrahv ja/või kuni kaheksa aasta pikkune vangistus.

See pole kaugeltki esimene kord, kui 31aastasel atleedil on politseiga probleeme. Muu hulgas on ta vahele jäänud joobes peaga autojuhtimisega, narkootikumide ja ebaseaduslike tulirelvade omamisega, avariikohalt põgenemisega ning teda on süüdistatud perevägivallas.

Smith valiti 2012. aasta draftis 7. valikuna, karjääri jooksul on ta kandnud San Francisco 49ersi, Oakland Raidersi ja Dallas Cowboysi vormi, kus ta on kokku teeninud palgaraha üle 20 miljoni dollari.

"Oleme teadlikud Aldon Smithi puudutavatest teadetest. Aldon võttis ise meiega ühendust ja me kogume rohkem teavet. Rohkem kommentaare meil pole," ütles tema praegune töötandja Seahawks avalduses.