Sisuturundus
21. aprill 2021, 16:38

HEA NIPP: kuidas saada pikad ripsmed ilma pikendusi panemata?

Pikkade ripsmetega looritatud pilk on ilmekas ja ihaldusväärne – sellest unistavad miljonid naised. Kuid mitte kõik ei soovi minna nii äärmuslikku teed nagu kunstripsmed või ripsmete pikendamine. Kas on alternatiive? Soovitusi jagab Kehapood.ee.

Küllap oled sinagi kuulnud ripsmeseerumitest ja ripsmepalsamitest. Mõlemat tüüpi tooted lubavad ripsmeid kosutada ja need kiiremini kasvama panna. Päris mitmed ka töötavad, kuid ainult juhul, kui tooteid õigesti kasutad ning toetad oma ripsmete head tervist ka muude tegevustega. Järgi välja toodud soovitusi ja pole ühtegi põhjust, miks sinugi ripsmed ei peaks naturaalsel teel pikemaks ja lopsakamaks kasvama.

Vali kvaliteetne ripsmetušš

See on oluline nii ripsmetušši valides kui ka puhastusrutiine planeerides. Ripsmete seisukohast on üks karmimaid valikuid veekindel ripsmetušš. Tead ju ise, kui jäigaks see ripsmed jätab. Jäik karv on aga altim murduma. Samuti on veekindlat tušši raskem eemaldada, sest see kipub ripsmekarva külge kittima. Nii võib juhtuda, et hõõrud puhastamise käigus silmi liiga tugevalt ning tõmbad lahti ka täiesti elujõulised ripsmekarvad.

Kas mitteveekindel tušš on alati kindel valik? Ei pruugi olla, kui jätad näiteks ripsmetuši ööseks eemaldamata – siis pole vahet, kas see on veekindel või mitte. Ripsmetuši eemaldamata jätmine põhjustab silmalauääre põletikku ehk blefariiti, millega võib kaasneda ka ripsmekarvade väljalangemine.

Tee kõik, mis sinu võimuses, et ripsmeid hellalt kohelda, sest ainult nii annad neile võimaluse täispikkusse kasvada.

Loobu koolutamisest ja kunstripsmetest

Ripsmete koolutamine on üks lihtsamaid viise tekitada mulje ripsmetest, mis näivad pikemad kui nad tegelikult on. Kui sa tead, et su ripsmed on haprad, siis parem ära neid kooluta. Vähemalt mõnda aega. Ripsmeid võid koolutada alles siis, kui oled juba mõnda aega ripsmeseerumit kasutanud ning taganud oma ripsmekarvade elastsuse.

Ka kleebitavad kunstripsmed on lihtne lahendus, kui ees ootab pidulikum sündmus ja tahaks kohest efekti näha. Kunstripsmete kandmine ise sinu ripsmeid ei kahjusta, aga nende eemaldamine küll. Väga lihtne on liimiribaga enda ripsmekarv kogemata välja tirida. See võib aga seerumiga saavutatud edusammud täielikult nullida.

Vali õige seerum

Ripsmeseerumite valik on lai. Kõiki läbi proovida ei õnnestu kellelgi. Seepärast ole toodet valides nutikas ja uuri natuke lähemalt, kas ja milliseid toimivaid koostisosi need sisaldavad. Kõrvuta seerumeid omavahel ja vali selline, mis sinus usaldust tekitab.

- Karvafolliikuli hea tervise tagavad aminohapped.

- Keramiidid aitavad niiskust siduda.

- Pantenool samuti niisutab ja aitab karva murdumist vältida.

- Peptiidid annavad karvale toitaineid ja seeläbi tugevdavad seda.

- Biotiin sünteesib keratiini valke, mis on karvade üks olulisimaid koostisosi.

Kahjuks ei tule ka muud vitamiinid ja toetavad koostisosad, millega seerumit rikastatakse. Mida looduslikum, seda parem, sest silmad on õrnad ega talu liigset keemiat.

Kasuta järjepidevalt

Ripsmed, nagu ka kulmud, on meie keha ühed kõige aeglasemalt kasvavad karvad. Seepärast luba seerumil korralikult tööle hakata, enne kui tulemusele oma hinnangu annad. Seerumi mõjumiseks kulub vähemalt kuu, mõnikord isegi kaks. Ja seegi eeldab, et oled seerumit järjepidevalt igal õhtul kasutanud.

Pea ka meeles, et seerumi mõju ei ole igavene. Korra juba üles turgutatud karvakeste elutsükkel küll pikeneb, ent tsükli lõppemisel langeb karv ikkagi välja ning turgutamist tuleb alustada otsast peale. Kui soovid, et tulemus püsiks, ei tohiks seerumi kasutamist lõpetada.

Millist seerumit siis eelistada? Kehapood.ee kasutajate eelistatuim valik on Cilamouri klassikaline ripsmeseerum. Üha populaarsem on ka sama seerumi edasiarendus – Cilamour Rapide ripsmeseerum. Kui lisaks ripsmetele soovid aga tihendada ka kulme, proovi spetsiaalselt kulmudele välja töötatud Cilamouri kulmuseerumit.

Suurima valiku ripsmeseerumeid leiad Kehapoest.