Anett Kontaveit Stuttgarti turniirilFoto: Reuters/Scanpix
Tennis
20. aprill 2021, 16:41

HÄSTI! Kontaveit alistas Stuttgarti turniiri avaringis noore sakslanna

Anett Kontaveit (WTA 27.) võitis teisipäeval Stuttgarti WTA 500 tenniseturniiri avaringis 18aastase sakslanna Julia Middendorfi 6 : 2, 6 : 3.

Esimesest setti alustas Kontaveit väga hästi, kui ta sai juba avageimis murde. Võtmemomendid tulid Kontaveidi 2 : 1 eduseisul, kui Middendorfil oli kaks murdepalli, mille Kontaveit suutis ära hoida ja oma pallingut hoida. Kontaveit võitis esimese seti 6  : 2.

"Oli keeruline matš. Ma ei teadnud vastast ega seda, kuidas ta mängib. Kuid olen rahul," tõdes Kontaveit peale kohtumist, et tal polnud Middendorfi oskustest aimugi, mis tegi matši mõnevõrra keeruliseks.

Ka teises setis sai Kontaveit kiiresti murde kätte. Ehkki verinoor sakslanna on WTAs edetabelikohata ning hoiab ITFi juunioride edetabelis 40. kohta, siis taaskord jõudis Middendorf 2 : 3 kaotusseisus lausa viie murdepallini, kuid ei suutnud neid ära kasutada ja sellega oli matš sisuliselt otsustatud. Kontaveit läks ette 4 : 2 ning võitis teise geimi 6 : 3.

Stuttgartis toimuval Porsche Tennis Grand Prix jäi 2020. hooajal koroonaviiruse tõttu ära, kuid 2019. aastal jõudis eestlanna finaalis, kus kaotas 3 : 6, 6 : 7 (2 : 7) Petra Kvitovale. Kontaveidilt uuriti, kas ta üritab tänavu sama võimsa turniiri teha.

"Ma ei proovi sellest mõelda, siinne osalejate list on väga tugev," tunnistas Kontaveit. "See turniir on mulle väga oluline, kuigi publikuta pole see päris see. Aga armastan Stuttgartis mängimist!"

Turniiri tugevust näitab seegi, et Kontaveit kohtub teises ringis ehk 16 parima seas WTA edetabeli neljanda mängija Sofia Keniniga. "Ma pole tema vastu varem mänginud. Tuleb keeruline matš, aga tunnen end hästi ja näitan head mängu," kinnitas eestlanna, et on turniiril kolmanda asetusega Keniniga matšiks valmis.