"Mulle endiselt meeldib see asukoht ja olen sinna igal aastal tagasi läinud. Muidugi pole see nüüd enam nii lihtne, sest see on fotograafide seas muutunud populaarseks," tunnistas auhinnatud eestlaneFoto: Red Bull Content Pool
WRC
20. aprill 2021, 18:08

ÄGE! Eesti piltniku jäädvustus Tänakust valiti WRC-sarja veerandsajandi parimaks fotoks (3)

WRC-sarja kodulehel valiti rahavahääletusega autoralli MMi viimase 25 aasta parim foto, võistluse võitis eestlane Jaanus Ree.

Eksperdid valisid välja kümme finalisti, kelle hulka pääsesid eestlased Jaanus Ree ja Timo Anis. Seejärel said fännid WRC-sarja kodulehel valida oma lemmiku, kus Ree sai ligi 20% häältest. Talle järgnesid Jan Fronek ja Anis, kes said vastavalt 17,8% ja 14,7% häältest.

Ree foto, millel Ott Tänakut sõidab M-Sport Ford Fiestaga 2018. aasta Mehhiko rallil läbi veelombi, riputatakse üles FIA Genfis asuvasse peakorterisse.

"Kõigi vingete fotode hulgast minu oma valimine oli suur üllatus, sarnane tunne oli siis, kui nägin, missuguse pildi tegin," sõnas WRC kodulehe vahendusel Ree, kelle sõnul võttis foto planeerimine aega ligi aasta ja ta ehitas selleks aparaadile spetsiaalse vettpidava korpuse.

"Kui võistluspäev kätte jõudis, läksin varakult kohale, et sättida varustus paika. Katsetasin erinevate objektiividega kaugemalt, enne kui küsisin teistelt fotograafidelt, kas tohiksin oma statiivi mõne pildi jaoks kivide lähedale asetada," jätkas Ree, kelle sõnul ta esimesi masinaid ta korralikult pildile ei saanud, kuid siis tuli täistabamus.

"Mulle endiselt meeldib see asukoht ja olen sinna igal aastal tagasi läinud. Muidugi pole see nüüd enam nii lihtne, sest see on fotograafide seas muutunud populaarseks," tunnistas eestlane.

Jaanus Ree andis möödunud aastal Õhtulehe intervjuu, kus rääkis fotograafia juurde jõudmisest, lemmikrallidest ja -fotodest ning paljust muust.