Luca Corberi aktsioonis.Foto: Ekraanitõmmis
Auto-Moto uudised
20. aprill 2021, 19:05

Konkurenti põrkelauaga visanud kardisõitja sai 15aastase võistluskeelu (1)

Rahvusvaheline autospordiliit (FIA) määras kardisõitjale Luca Corberile 15aastase võistluskeelu, mis hõlmab kõiki nende egiidi all toimuvad võistlusi.

Luca Corberi põrkas möödunud aastal FIA kardisõidu MM-sarja viimasel etapil kokku Paolo Ippolito juhitud masinaga ning kui viimane sai võistlust jätkata, siis Corberi pidi katkestama. See ei andnud 23aastasele endisele juunioride tšempionile rahu ning ta läks oma kardi põrkerauaga raja äärde, et see Ippolito masina ette visata

Kuna Lonato rada, kus võistlus toimus, kuulub Corberi vanematele, ei õnnestunud kohtunikel keevalist meest minema toimetada ja nagu selgus, oli see viga: hiljem boksis ründas ta endast märska väiksemat Ippolitot ka füüsiliselt.

Corberi tegevus leidis laialdast kõlapinda, teiste seas nõudis endine vormel 1 maailmameister Jenson Button itaallasele eluaegset võistluskeeldu. FIA nentis, et nad kaalusid selle määramist, kuid soovisid jätta Corberile võimaluse spordi juurde naasta.

"Kohus otsustas, et 15aastane karistus on mõistlik, kuna see võtab selgelt arvesse aset leidnud vägivalla tõsidust," seisis FIA otsuses. "See sanktsioon on üks karmimaid, mida kohus võib rakendada."