Rauno Sappinen sai taas jala valgeks, kui tema Flora leppis Tuleviku vastu viigigaFoto: Martin Ahven
Jalgpall
20. aprill 2021, 21:15

VIDEO | Flora viigistas väravasajus Tulevikuga, Legion võttis võõrsilt raske võidu

Eesti jalgpalli meistriliigas alistas Tallinna Legion võõrsil 1 : 0 Tartu Tammeka, Viljandi Tuleviku ja Tallinna Flora matš lõppes 3 : 3 viigiga.

Kui Flora võitis möödunud aastal meistriliigas 29st mängust 26, siis tänavu koperdas valitsev Eesti meister juba kolmandas matšis. Kodutandril pallinud Viljandi Tulevik läks juhtima 14. minutil, kui jala sai valgeks Kristjan Kask, kuid eduseis püsis 20 minutit, sest Flora poolt skooris Henri Välja.

Tulevik läks uuesti juhtima 52. minutil, kui Kasel õnnestus taas Flora kaitsjaid ennetada. Sellel korral püsis eduseis vaid kolm minutit, kui 11 meetri karistuslöögi realiseeris Rauno Sappinen. Tublilt võidelnud Tulevik sai külma dušši 86. minutil, kui nurgalöögi järgselt lõi õnnetu omavärava Kaimar Saag.

"2 : 3 peal oli kahju. Käis (peast) läbi, et seekord läks nii. Aga Atanda päästis välja," vihjas 83. minutil puhkama võetud Kask nigeerlasele Atanda Ogungbe, kes kasutas lisaminuteil ära Flora kaitsjate segaduse ning lõi tabloole viiginumbrid 3 : 3, millega ka kohtumine lõppes.

 

Flora keskkaitsja Märten Kuusk Soccerneti ülekandes raputas endale ja kaaslastele tuhka pähe. "Kaitses olime väga halvad, ründes tegime töö ära, kui lõime kolm. Aga kaitses tegime lihtsaid koolipoiste eksimusi, sõnas tiimi kapten," kes kommenteeris otsustavat Ogungbe väravat  "Ei ütleks, et läksime laisaks. Rääkisime, et keskendunume lõpuni. Aga olid väikesed detailid ja me ei saanud mängijat kinni. See oli puhas kolme punkti mäng." 

Kuusk tunnistas, et on viigis pettunud. "Aga läheme edasi ja pole nutta midagi. Kui järgmises mängus punktid võtame, siis on kõik hästi," kinnitas Kuusk, et nädalavahetusel soovitakse Levadia mängust soovitakse kolme silma.

Õhtu teises kohtumises võõrustas Tartu Tammeka Tallinna Legionit, kuid avapoolajal väravaid ei nähtud. Külaliste peatreener Denis Belov tunnistas jalgpall.ee ülekandes, et nad läksid mängule üsna ettevaatliku taktikaga.

"Tuli lähtuda sellest, et mängime võõrsil ja meil oli kolmetunnine sõit. Tavaliselt Tammeka on kodus tugev ja nad hoiavad nii individuaalset kui meeskondlikult hästi palli. Tammekaga on väga huvitav mängida, see oli algusest peale selge, et me ei tulnud siia lihtsa võidu järgi," selgitas Belov, kelle sõnul jäi hoolealustel avapoolajal puudu agresiivsusest, kuid mure puhkepausi järel lahendati.

Teise poolajal viiendal minutil tegi Tammeka keskkaitsja Igor Dudarev karistusalas Kirill Nesterovi vastu vea, järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris Nikita Andrejev.

Tammeka pääses taas mängu viimasel veerandtunnil, sest Legioni värava autor võttis 76. minutil õhtu teise kollase kaardi, mis tähendas eemaldamist. Hoolimata kodumeeskonna survest jäi Andrejevi värav õhtu ainsaks.

Belov nentis, et hooaja praeguses faasis on olulised punktid. "Praegu tuleb kaaluda, kas näidata ilusat mängu või võita. Mõnikord tuleb ilusast mängust loobuda," võttis ta raske 1 : 0 võidu kokku.

Meistriliiga tabeliseis Foto: Ekraanitõmmis