RÄPANE TOSIN: 12 klubijuhti, kes lootsid luua SuperliigaFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. aprill 2021, 22:41

MÄSSU LÕPP? Suurklubid väidetavalt loobuvad Superliigast, mitmed klubijuhid kaaluvad tagasiastumist (1)

Euroopa meediaväljaannete sõnul on Superliiga just kriisis, sest mitu satsi otsustasid ootamatult liigast välja astuda ja klubiomanikud peavad täna hilisõhtul koosoleku.

Pühapäeval teatasid 12 Euroopa suurklubi uue Superliiga moodustamisest, mis pidi asendama senist Meistrite liigat. Mässumeelsete seas olid Hispaania suurklubid Madridi Real, Madridi Atletico ja Barcelona, Itaalia legendaarsed satsid AC Milan, Milano Inter ja Torino Juventus ning Inglismaa ässad Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United ja Manchester City.

Senise ökosüsteemi lõhkumine ajas närvi nii fännid, mängijad kui UEFA, kellest viimane ähvardas klubisid karmide sanktsioonidega. Euroopa erinevate väljaannete sõnul on klubid nüüd plaanist taganemas.

Väidetavalt teatasid nii Barcelona kui Atletico, et sammu tegemiseks vajavad nad fännide toetust, mida neil pole. BBC andmetel alustas ka Inglismaa vutiklubi Chelsea ettevalmistusi, mis võimaldaksid neil Superliigast lahkuda, Londoni klubi eeskuju järgis peagi Manchester City.

BBC teatel otsustas viimaste arengute taustal Manchester Unitedi tegevjuht Ed Woodward tänavuse aasta lõpus ametist taanduda, Itaalia meedia sõnul kaalub sama sammu Juventuse juht Andrea Agnelli.

Väidetavalt peavad klubid täna hilisõhtule erakorraline koosoleku, mille järel teeb mässu juhtinud Real Madridi president Florentino Perez avalduse.