Ettore Messina (kükitav ülikonnas mees) koos hoolealustega.Foto: Imago/Scanpix
Korvpall
21. aprill 2021, 00:09

VIDEO | Euroliiga veerandfinaalid: Milano alistas viimase sekundi viskest Bayerni, Anadolu Efes küttis Realile sauna

Teisipäeva õhtul algasid Euroliiga veerandfinaalid. Kolme võiduni peetava seeria avamängudes purutas Istanbuli Anadolu Efes 90 : 63 Madridi Reali, Itaalia sats Milano Olimpia alistas viimase sekundi viskest 79 : 78 Müncheni Bayerni.

Anadolu Efesi ja Reali matši esimene poolaeg kulges tasavägises heitluses, kus kodusaalis pallinud türklased läksid puhkama 44 : 40 eduseisus. Kuid teisel sõitis põhiturniiri kolmas sats vastasest üle.

Instanbuli klubi võitis kolmanda veerandi 20 : 10 ja neljanda 26 : 13, mis kohtumise lõppeks tähendas 90 : 63 võitu. Platsilt vaid 33% visetest tabanud Reali poolel küündisid kahekohalise punktisummani kaks meest, kui Trey Thompkins tõi 13 ja Walter Tavares 10 silma. Ergin Atamani hoolealustest olid parimad Rodrigue Beaubois ja Sertac Sanli, kes lõpetasid mängu vastavalt 19 ning 16 punktiga.

Märgatavalt põnevam oli põhiturniiri neljanda Milano Olimpia ja viienda Müncheni Bayerni matš, kus võitja selgus lõpusekunditel. Kohtumist alustas teravamalt külalismeeskond Bayern, kes võitsid avaveerandi 18 : 16 ja poolaja 44 : 27.

Veel kolmanda veerandi järel oli Bayern peal 9 silmaga, kuid viimasel kümnel minutil tegi Milano võimsa lõpuspurdi. Kui tiimi peatreener Ettore Messina rõhutas hooajal eel tiimi koostades, et edu aluseks on kogenud mängijad, siis see vastas ka tõele.

Esimesel kolmel veerandil vaid 2 punkti toonud Sergio Rodriguez viskas viimase 10 minutiga 11 silma ja viis meeskonna 36 sekundit enne kohtumise lõppu ette nelja punktiga. Kuid Bayern ei andnud alla. 76 : 77 kaotusseisus pääses Bayerni äär James Gist 1,2 sekundit enne normaalaja lõppu vabaviskejoonele. Kui jänki 55 sekundit varem pani kaks vabaviset mööda, siis nüüd tabas mõlemad ja viis tiimi ühega ette.

Milano võttis aja maha ning neljakordne Euroliiga meister Ettore Messina joonistas välja liikumise, mille tulemusena Malcolm Delaney riputas palli korvi kohale, kus Zach Leday sokutas selle läbi rõnga, millega kodumeeskond läks seeriat 1 : 0 juhtima.

"Hullumeelne mäng!" ütles kohtumise parimaks valitud LeDay matši järel. "Teadsime, et me ei pallinud avapoolajal piisavalt hästi, teisel poolajal olime märgatavalt energilsemad, mis tõi meid mängu tagasi."

Milano poolel tõi LeDay 17, Rodriguez 13, Kevin Punter 11 ja Delaney 11 silma, üleplatsimees oli Bayerni tagamängija Dennis Seeley, kes sopsas 23 punkti.