Fänn, kes kuulutas kogu maailmale Manchester City surma. Kas ta suudab oma tiimi bossidele nüüd ka andestada?Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
21. aprill 2021, 08:44

SUPERLIIGA SUPERKIIRE LÕPP? Inglismaa tiimid tõmbusid tagasi ja otsivad fännidelt andestust (1)

Jalgpallimaailma sajandi revolutsiooniks peetud plaan kukkus suure tõenäosusega läbi. Kuus Inglismaa klubi lahkusid Euroopa Superliiga projekti juurest! Ilma nendeta pole asjal enam jumet.

Kõigepealt teatas oma otsusest Manchester City, järgnesid Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester United ja Tottenham. Veel pühapäeva õhtul kuulus sama kuuik tosina Euroopa rikka suurklubi sekka, kes lõid uue Superliiga ning ütlesid lahti senisest UEFA (Euroopa vuti katuseorganisatsioon) loodud süsteemist. Ülejäänud kuus meeskonda olid Madridi Real, Barcelona, Madridi Atletico, Milano Inter, Juventus ja AC Milan. Ehk siis ilma Inglismaa tiimideta pole asjal justkui mõtet. Itaalia meedia on juba kirjutanud, et peagi teatab lahkumisest Inter.

Suurklubide miljardäridest omanikud langesid ilmselt pühapäeval vallandunud üldise pahameele tõttu, mis vallutas kogu jalgpallimaailma. Fännid hakkasid protesteerima ja UEFA ähvardas ränkade sanktsioonidega. Kriitikat kuulis ka Euroopa kõige kõrgema taseme poliitikutelt.

Kuigi Madridi Reali ja Superliiga president Florentino Perez rääkis, et uus rikaste tiimide moodustis päästab jalgpallimaailma, polnud tema jutt siiras. Tõsi, Superliiga ise avaldas teisipäeva õhtul, et inglaste lahkumise järel ei ole ideed päris maha maetud, vaid nüüd mõeldakse järgmistele sammudele, kuidas plaanile taas õige vorm anda.

Huvitaval kombel tõi Superliiga lagunemine ikkagi uusi tuuli. Näiteks Manchester Unitedi tegevjuht Ed Woodward teatas, et lahkub aasta lõpus ametist. Itaalia meedia sõnul kaalub sama sammu Juventuse juht Andrea Agnelli.

Nüüd püüavad kõik kuus Inglismaa klubi taas fännide seas oma mainet parandada. United kinnitas ametlikus teates, et kuulasid just poolehoidjad ja seetõttu astuti Superliigast välja. Arsenal tunnistas avalikult, et nad tegid vea. Tottenhami boss Daniel Levy kahetses fännide ees tehtud sammu. Kas fännid pärast pühapäeva selle jutu siirust usuvad, on kaheldav. City ja Chelsea tegid aga suurepärase PR-lükke ja olid esimesed, kes paadilt maha hüppasid.

UEFA juht Aleksander Ceferin tervitas kõiki, kes otsustasid naasta Euroopa jalgpalliperekonda.