Teemu Sunineni stiilinäide Horvaatia rallil. Foto: Red Bull Content Pool / Jaanus Ree
WRC
22. aprill 2021, 17:56

M-Sport lahkub WRCst, kui hübriidtehnoloogiale üleminek edasi lükkub

Kui autoralli MM-sarjas peaks järgmiseks aastaks planeeritud hübriidtehnoloogiale üleminek edasi lükkuma, siis kavatseb M-Spordi meeskond WRCst lahkuda.

Hiljuti oli hübriidkomponente tarniv Compact Dynamics palunud, et meeskonnad saadaks teatud komplektid tehasesse tagasi. M-Sport ja Toyota olid just alustanud tööd oma järgmise hooaja masinate kallal. Kui palju hübriidmasinatega seni testikilomeetreid on läbitud, ei soostunud meeskonnad avaldama. Nüüd on nende testimine teadmata ajaks pausile pandud.

Seetõttu spekuleeritakse, et üleminek, mis lepiti kokku mullu oktoobris, võib edasi lükkuda. M-Spordi rallitiimi pealik Richard Millener hoiatas aga, et sel juhul peavad nad MM-sarjast lahkuma. 

"Olen lugenud lugusid, kus inimesed räägivad, et selle tuleks aasta võrra edasi lükata. Kuid [seda ei saa juhtuda] mitte mingil juhul. Sest esiteks poleks meid siis enam sarjas ning teiseks saavutame me parimad tulemused siis, kui kõik on hea auto ehitamise tõttu pinge all. Seega usun, et järgmisel aastal tuleb MM-sari ikkagi suurepärane," vahendas Milleneri sõnu portaal Autosport.

Ta selgitas, et tiimi otsuse ainult sel juhul jätkata tingis autotootja Ford. 

"Fordi pärast osaleme järgmisel aastal ainult juhul, kui kasutusel on hübriidtehnoloogia. Ilma Fordi abi ja teadmisteta akude tehnologiast oleks meil väga raske. Nende kogemustest on väga palju kasu olnud, seega koostöö on ülioluline," lausus Millener.