Foto: © Rafal Oleksiewicz/Newspix via ZUMA Press/Scanpix
Maadlus
22. aprill 2021, 21:48

VÄGEV! Epp Mäe alistas valitseva maailmameistri ja tuli Euroopa tšempioniks (21)

Epp Mäe võitis Poolas Varssavis toimuval vabamaadluse EMil kuni 76 kg kaaluvate sportlaste seas kuldmedali, alistades finaalis venelanna Natalia Vorobjova. 

Eestlanna jäi esimese perioodi järel 0 : 1 taha, kuid suutis seejärel viigistada. Lõpuks jäigi seis 1 : 1, 29aastane Mäe krooniti Euroopa meistriks tänu kohtunikult saadud eelisele. Vorobjova pidanuks võitmiseks teisel perioodil vastase pikali panema, ent see tal ei õnnestunud.

Tegu on Mäe esimese kuldmedaliga rahvusvaheliselt tiitlivõistluselt. 2017. aastal tuli ta Serbias Novi Sadis toimund EMil kolmandaks, pronksised autasud on ta võitnud ka 2015. ja 2019. aasta MMidelt. Rio olümpiamängudel sai ta 13. koha. 

Täna finaalis alistatud vastane on väga kõvast klassist. 29aastane Vorobjova on tiitlivõistlustelt võitnud kokku kümme medalit. Ta on Londoni olümpiavõitja ja Rio OM-pronks, kolmekordne Euroopa meister ja kahekordne maailmameister. 

Kuni 76 kg kaaluvate sportlaste seas võistles ta rahvusvahelisel tiitlivõistlusel seejuures esmakordselt. Seni oli venelanna osalenud kategoorias -69 kg või -72 kg.