Sisuturundus
24. mai 2020, 11:16

Hortexi retseptikonkursi võitjad on selgunud!

Hortexi retseptikonkursi võitjad on selgunud! Võtame võitjatega ühendust.

I koht: Emma-Leena N. Auhinnaks restorani Noa kinkekaart 175 euro väärtuses.

Emma-Leena retsept: toitainerikkad spinatipannkoogid

- 200g (sulanud) külmutatud spinatit (Hortex) või 7 (sulanud) külmutatud spinatipalli

- 2spl jahvatatud linaseemneid

- 250g kaerakliisid

- 150g (kinoa-/mandli) jahu

- 360ml vett/taimepiima

Lase spinatipallidel üleöö sulada või kuumuta need retseptis antud koguses vedelikus. Sega hulka kõik teised koostisosad ja küpseta pannil (vajaduse korral väheses (kookos)õlis).

II koht: Merge L. Auhinnaks Ööbiku Gastronoomiatalu kinkekaart 150 euro väärtuses.

Merge retsept: kirsistruudel

500g pärmi-lehttaigent

Määrimiseks muna

Marjatäidis: 1 pakk (400g) Hortex külmutatud kirsse

1 tl tärklist

Veidi vett

Kohupiimatäidis: 200g kohupiima, 10g, suhkrut, 50g vaniljekastme pulbrit, 1 muna, 50g võid

Vajadusel veidi koort/piima vedeldamiseks

Vala külmutatud kirsid potti ja kuumuta keskmisel kuumusel, vajadusel vett lisades, kuni marjad on sulanud ja mahl veidi kokku keenud. Lahusta tärklis külmas vees ja lisa marjadele, kuumuta veel veidi ja jahuta. Sulata või ja sega ülejäänud kohupiimatäidise komponentidega. Kui segu tundub liiga paks, lisa veidi piima/koort. Rulli taigen veidi õhemaks, jaota kolmeks osaks ja keskmisele osale lisa kohupiimatäidis, jättes äärtest veidi vabaks. Kohupiimale peale kirsitäidis. Põimi katteks määratud osad kokku ja määri munaga.

Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit kuni struudel on kuldpruun.

III koht: Piret K. Auhinnaks valik Hortexi tooteid

Retsept: Juurikad kana ja pastaga

- 1 pakk makarone

- 400ml toidukoort

- 400g kanafileed

- 1 pakk Hortexi külmutatud juurikad

- 100g riivjuustu

- Sool ja pipar

Prae kanafilee, lisa juurikad. Keeda makaronid Lisa kanale ja juurikatele makaronid, seejärel toidukoor ja viimaks juust. Maitsesta. Kõik sõid ja kiitsid!

—————————-

Kvaliteetsete külmutatud puu- ja juurviljade tootja Hortex kuulutab välja konkursi, mille peaauhinnaks on 2x79 euro väärtuses restorani Noa kinkekaarte!

Mängus osalemiseks valmista Hortexi köögiviljadest maitsev eine, pildista see üles ning lisa pildi kõrvale retsept. Postita see Õhtulehe Konkursi lehele SIIN. Mäng kestab kuni 6. juunini, mil loositakse kõikide osalejate vahel välja peaauhind. Korralikust auhinnast ei jää ka teine ja kolmas koht ilma!

I koht 2x79 eurot restorani Noa kinkekaardid

II koht 150 eurot kinkekaart Ööbiku Gastronoomiatalu külastamiseks 

III koht valik Hortexi tooteid

Võitjatega võetakse ühendust e-maili teel kümne tööpäeva jooksul.

Kas teadsid, kui tervislikud on Hortexi külmutatud puu- ja köögiviljad?

Kuigi nii mõnigi võib arvata, et külmutatud köögi- ja puuvilju ei saa värsketega võrrelda, siis tegelikult pole see päris tõsi.

Külmutatud köögi- ja puuviljad on vitamiinide ja mineraalainete rikkad ning sedaviisi säilinud tänu spetsiaalsele külmutustehnikale. Kui värsketes köögi- ja puuviljades hakkab vitamiinide hulk pärast korjamist järjest vähenema, siis külmutatud viljades jäävad need alles. Hortexi toodetes kasutatakse nii-öelda šokikülmutamist, mis tähendab, et viljade temperatuur viiakse järsku madalamale kui 30 kraadi. Teisisõnu jääb köögi- ja puuviljadesse maksimaalselt pikaks ajaks võimalikult palju vitamiine. Mitmed teised töötlemismeetodid võivad kaotada isegi kuni 60% vitamiinidest, Hortexi eesmärk on seda vältida.

Kuna sügisest kevadeni on poelettidel värske toodangu valik kesisem, on just siis parim aeg külmutatud vilju tarbida. Pea meeles ka seda, et külmutatud juur- ja puuviljades ei ole vaja säilitusaineid ega lisaaineid. 

Hortexi külmutatud köögiviljad on ideaalsed nii suppidesse, praadidesse, hautistesse, pastadesse kui ka vokitoitudesse. Külmutatud puuviljad passivad ideaalselt smuutidesse, pudru peale või magustoitu. Igal nutikal perenaisel on vähemalt mõni pakk sügavkülmas – lisaks valmistamise kiirusele on boonuseks ka see, et korraga ei ole vaja nii palju erinevaid köögi- ja puuvilju osta ning lõikuda. Külmutatud köögi- ja puuviljad on enamasti juba väikesteks kuubikuteks lõigutud.

Hortexi toodetes kasutatavad köögiviljad on kasvatatud Poola kõige puhtamates piirkondades ning koostööd tehakse vaid tunnustatud põllumeestega. Viimaseid kontrollitakse muide regulaarselt.

Hortexi toodetest saab valmistada kümneid ja kümneid erinevaid roogasid. Et saaksid veidi inspiratsiooni, paneme sulle siia ühe mõnusa retsepti:

Mehhiko stiilis kana (4 portsu)

Vajad:

- 2 pakki Hortexi Mehhiko segu
- 1 terve kana
- 1 laim
- toiduõli
- 1 teelusikas magusat pipart
- pool teelusikat tšillit
- sool, pipar

Kuidas valmistada?

- Lõika kana erinevateks tükkideks – tiivaosa, rind, koivad.

- Aseta need kaussi, lisa vürtsid ning tükeldatud laim. Lase sel tund aega seista, et maitsed seguneksid.

- Pärast tunni möödumist rösti kana mõlemalt poolt. Seejärel pane kana potti ning kuumuta madalal tulel umbes 20 minutit.

- Kalla toidu sisse kaks pakki Mehhiko segu ning hauta madalal tulel, kuni need on pehmed. Maitsesta veel soola ja pipraga.

- Serveeri toit riisiga.

Nüüd on sinu kord proovida Hortexi maitsvaid köögi- ja puuvilju ning osaleda pildikonkursil. Lisaideid retseptideks leiad ka SIIT! Konkursil saad osaleda SIIN!