Kalle Rovanperä.Foto: EPA/Scanpix
WRC
23. aprill 2021, 16:10

Margus Murakas osutus prohvetiks! Rovanperä ei oska selgitada, miks nii läks (3)

„Esimese hooga tahaks öelda, et kõige rohkem pinget on sellel, kes väidab, et ta tunneb end kõige vabamalt. Ehk siis Rovanperäl.“ Nii arutles neljapäeval Eesti rallilegend Margus Murakas, kui uurisime, kes on sel nädalavahetusel kõige suurema pinge all. Reede hommikul peetud Horvaatia ralli esimesel kiiruskatsel kihutas Rovanperä teelt välja ja katkestas.

Mis juhtus? Noor soomlane läks MM-sarja liidrina rajale esimesena. Pärast 4,31 km leidis ta end tee asemel põõsastest. Rovanperä ja tema paarimees pääsesid vigastustest.

20aastane soomlane tunnistas intervjuus DirtFishile, et pidamine muutus koguaeg ja sellega oli väga keeruline toime tulla. Ka teisedki sõitjad ütlesid katse lõpus, et teeolud olid ülilibedad. „Kõik olid üllatunud,“ tõdes Rovanperä. „Pidamine oli väga kehv ja muutus pidevalt. Mul oli enne avariid probleem alajuhitavusega. Allamäge sõites teadsime, et seal on libe, aga tegelikult oli libe koguaeg. Sõitsin sinna kurvi liiga suure kiirusega ning alajuhitavus ei aidanud kaasa, sest ma ei suutnud üldse püsida oma sõidujoones.“

Samas kurvis oli katkestamisele lähedal ka Rovanperä tiimikaaslane Toyotast ehk Sebastien Ogier. „Ma ei oska öelda, miks pidamine nii palju muutus. Võimatu oli näha, kus see muutub,“ ütles MM-sarja liider Rovanperä.

Ralli liider on Hyundai mees Thierry Neuville, kes edestab 7,3 sekundiga Toyotal sõitvat Elfyn Evansit. Kolmas on Ogier (+12,3), neljas Ott Tänak (+25,3).