Jalgpall

INTERVJUU | Konstantin Vassiljev: riik ei saa sundida mind loobuma mu emakeelest. Kuidas ma pärast seda emale silma vaataksin? (13)

LISA KOMMENTAAR

Valiku vabadus26. aprill 2021, 09:30
Kas Eesti riik on sundinud sind loobuma oma emakeelest? Ära nüüd liialda, Kostja. Riigi keel on eesti keel, järelikult peab toimuma ka hariduse omandamine riigikeeles. Ainult siis on võimalik tulevikus olla ka konkurentsivõimeline tööturul, võrdselt riigi keele (väga heal tasemel) oskajatega. Mis keeles sa suhtled oma igapäeva elus, on sinu valik. Kui läheksid nt.Taani elama, kas seal ka nõuaksid emakeelset haridust? Kõigil neil, kes arvavad, et Eesti riigis elamiseks pole vaja eesti keelt osata, on võimalik emakeelset haridust omandada kõigest 200km kaugusel, teisel pool Narva jõge.
Allan25. aprill 2021, 08:57
Vägev. Hea intervjuu ja hea mõttemaailmaga mees.
Kui soovite24. aprill 2021, 11:19
õppida Eestis venekeelses koolis ja omada haridus vastavalt sellele-venekeelne, siis peate rahalised vahendid saama venemaalt, sest meil puudub selleks huvi! Mõistetavalt peaks teil endil olema huvi eesti keele vastu ja hariduse omandamine eesti keeles!
lugeja24. aprill 2021, 09:06
Ei viitsi nii pikka artiklit lugeda! Liialt pikaks aetud!
Ema välismaal24. aprill 2021, 04:49
Loomulikult ei tohi keegi sundida kedagi loobuma tema emakeelest. Aga riiklik haridus peaks olema ainult riigikeeles. Elan perega välismaal ja kuigi ma tahaks, et mu kolm last räägiksid perfektsemal eestikeelt, ei saa ma ju nõuda, et keegi võimaldaks mulle siin eestikeelset haridust. See on ikka vanemate enda asi, kas suudame ja jaksame lastele piisavalt emakeelt õpetada.
analüüs23. aprill 2021, 22:19
Eesti keeles on mõisted "isamaa" ja emakeel". Võiks ka vastupidi olla. Kui tõlkida need mõisted vene keelde , tuleb "otsovskaja zemlja" ja jazõk materi" Isamaa on venelaste mõistes Rodina ja emakeel on vist rodnoi jazõk. Ilmselt on sellest sõltuvalt vene inimesed vene keeles kinni. Kui räägid võõrast keelt, jääd oma keelest (mõtlen seda keelt, mis suus on) ilma
Urmas23. aprill 2021, 20:50
Lugesin intervjuu läbi, mõttega ja kainena, aga ei saanud pihta tema arvamusele EV-st. Kas viga on minu funktsionaalses lugemisoskuses või on härra Vassiljev muutunud oma ütlemistes poliitikuks? Kas ajakirjanikud ei võiks välja selgitada tema parteilise kuuluvuse? No oli midagi imelikku tema vastustes.
Tõlkija27. aprill 2021, 08:32
Kõik on ülilihtne...ta ei tahtnud otseselt vastata, et siiamaani vali KE, aga enam ei ole kindel :)
palju neid päris tahtjaid on23. aprill 2021, 20:28
Kõik on inimeses kinni ja kui on tahtmine elada selle riigi tavade järgi siis asjad ka sujuvad.Muidugi vastu tahtmist elamisel ollakse nagu vägistatud kohaliku maa tavadest.
23. aprill 2021, 19:56
Mõttetu hala, jättis kuidagi intelligenstema inimese mulje, paraku pidin pettuma!
Kogu lugupidamise juures23. aprill 2021, 19:27
Kas Vassiljev mõnel muul maal, peale Eesti ka muretseks, et oma emakeelses õppida saaks. Soomes nt. Ja pealkirjast olev lause: keegi ei saa mind sundida loobuma emakeelest. Halleluuja! Keegi ei võtagi midagi ära. Eestlasi elab üle maailma. Õpivad ära kohaliku keele, aga keegi ei võta ära emakeelt. Kas see kuuendik planeedist arvab tõesti, et nemad peavad igal pool oma emakeelses õppida saama. Vassiljevist pean väga lugu.
Jah just23. aprill 2021, 19:45
Ukraina separatistid õigustasid oma vadtuhakku ehk sõjakuulutamist sellega, et ukrainlased tahtvat neist ukrainlasi teha! Ole venelane võõral maal, keegi ei keela, aga õpi ära kohalik keel, austa seda ja austa kohalike, kes on andnud sulle võimaluse võõral maal elada! Suhtle kodust väljas kohalikega eesti keeles ning kõik on ok! Saksamaa millegi pärast ei räägi te sakslastega vene keeles ega Usas samuti.. mis pidururit te siin siis panete? Õppida emakeeles! Milleks? See on pidur teie arengus ja integreerimiseks! Seda enam, et teie õppekava oli nõukaaegne! Peale kooli tekib olukord-mida edasi?!
Sry 23. aprill 2021, 19:48
integreerimiseks, vastuhakku..