Rapla ja Tartu veerandfinaali saatuse otsustab kolmas kohtumine!Foto: Aldo Luud
Korvpall
23. aprill 2021, 19:47

PÕNEV! Rapla viis veerandfinaali otsustava matšini

Eesti korvpalli meistrivõistluste veerandfinaal Rapla ja Tartu vahel on 1 : 1 viigis. Kui avakohtumise võitis Tartu 77 : 67, siis reedel oli 74 : 54 parem Rapla. Poolfinalist selgub kolmandas ja otsustavas matšis, mis peetakse laupäeval.

Rapla suutis reedel võõral väljakul avapoolaja lõpuks sisse mängida kümnepunktise edu, mis teisel poolajal kahekordistati. Tõsi, veel seitse minutit enne lõppu oli vahe kahe punkti peal, kuid seejärel Tartu murdus.

Rapla liider Brandon Childress viskas 21 punkti, Roberts Freimanis lisas 12 ja Tom Kaldre 11 silma. Tartu resultatiivseim oli 16 punkti kogunud Hendrik Eelmäe.

Tartu Ülikooli peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul tehti mängu lõpus liiga lihtsaid vigu. „Viimasel veerandil tulid enda poolt lihtsad eksimused. Seitse minutit enne lõppu oli veel kaks vahet, aga siis nad said kindluse kätte. Lõpuminutid kujunesid juba mängu päästmiseks. Püüdsime kiiresti korve saada, aga ei saanud ja vahe läkski suureks. Igal juhul läheme homme võitma,“ sõnas Kandimaa mängu järgselt pressiteate vahendusel.

Poolfinaalis ootab Rapla ja Tartu paari võitjat Pärnu, kes oli kahes matšis üle Tallinna Kalev/TLÜst. Teises poolfinaalis on koha kindlustanud põhiturniiri tšempion Kalev/Cramo, keda ootab kas Rakvere või TalTech. Tarvas oli avamängus ülikooli tiimist üle 86 : 75.