Viljandi Tuleviku peatreener Jaanus Reiteli hoolealused kaotasid 1 : 2 Legionile.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
24. aprill 2021, 18:17

Vähemuses lõpetanud Legion võttis raske võidu. Puri: tegime teise poolaja ise keeruliseks

Jalgpalli meistriliiga üheksanda vooru avamatšis alistas Tallinna Legion 2 : 1 Viljandi Tuleviku.

Möödunud kahes voorus nii Kuressaare kui Tartu Tammeka 1 : 0  alistanud Legion domineeris esimest poolaega ka Viljandiga mängides. Surve viis sihile 37. minutil, kui Leonid Arhipovi tsenderduse toksas tagapostist võrku Kirill Nesterov.

Tuleviku poolkaitsja Herol Riiberg polnud tiimi esimese 45 minutiga rahul. "Esimesel poolajal olime veel bussis või riietusruumis. Ma ei teagi, mis seal oli. Meil polnud energiat ega emotsiooni," nentis ta Soccernet.ee ülekandes.

Teistki poolaega alustas teravamalt Legion, kui Aleksandr Šapovalovi ilusa eeltöö vormistas 50. minutil väravaks Pavel Dõmov. Kuid järgneval kaheksal minutil teenis legendaarne poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev kaks kollast kaarti, mis jättis Legioni vähemusse ja lasi Tuleviku tagasi mängu.

63. minutil suutis Viljandi ründaja Kristjan Kask ühe tagasi lüüa. Kuigi Tulevik kontrollis mängu ka edasi, siis teist korda sihile ei jõutud ning Legion noppis hooaja kolmanda võidu.

"Viigist jäi natuke puudu," tõdes Riiberg. "Ma arvan, et midagi nukrutseda pole, sest hooaeg on nii noor. Järgmine mäng on ukse ees, hoiame pea püsti."

Legioni poolkaitsja Sander Puri sõnul läks kohtumine oodatud stsenaariumiga. "Enne mängu portaalid kirjutasid, et tuleb võitluslik kohtumine ja võidab see, kes saab esimesena korgi pealt. Nii läkski," rääkis Eesti koondislane. "Võidud tulevad peamiselt raskelt, aga peamine, et tulevad."

Ehkki Legion juhtis kolmveerand tunni järel 1 : 0, siis Puri esitusega rahul polnud. "Poolajal rääkisime, et kiirustasime liialt ja lõime palli liialt palju õhku. Tegime teise poolaja ise raskeks. Aga saime võidu kätte, see näitab südikust," võttis ta matši kokku.

Tabeliseis Foto: Ekraanitõmmis