Juris Umbraško hoolealused alistasid mängudega 2 : 0 TalTechi ja sammusid poolfinaali.Foto: Robin Roots
Korvpall
24. aprill 2021, 21:09

Meistriliiga veerandfinaalid: Tarvas alistas põnevuslahingus TalTechi, Rapla purustas Tartu Ülikooli

Paf korvpalli meistriliiga veerandfinaalis alistas Rakvere Tarvas 71 : 69 TalTechi ja Rapla Avis Utilitas 83 : 55 Tartu Ülikool Maks & Mooritsa, millega mõlemad võitjad pääsesid nelja parima sekka.

Kodusaalis pallinud TalTechil oli selg vastu seina, sest kahe võiduni peetava seeria avamängu võitis Rakvere 86 : 75. Ülikoolisats alustaski teist mängu teravalt, kui avaveerand võideti 20 : 17 ja poolajapausile mindi seisult 37 : 30.

Kolmandal veerandil sai Tarvas rünnaku ladusamalt jooksma, kui 30 : 40 seisult tehti lätlase Kristaps Gluditise eestvedamisel 14 : 0 spurt ning viimase kümne minuti eel juhtisid külalised 55 : 52, kuid see polnud otsustav murrang ja matši võitja selgus viimastel sekunditel.

45 sekundit enne matši lõppu tõi TalTechi mängija Oliver Metsalu tabav vabavise tabloole 69 : 69 viigi, kuid mehe teine sooritus ei sopsanud. Devin Lee Harris viis Rakvere omakorda 26 sekundit enne lõppu ette 71 : 69. Kuigi TalTechi poolelt said viimase kümne sekundi jooksul proovida Erik Keedus, Metsalu ja Eric Schmalz, siis tallinlaste visked ei tabanud ja Rakvere võttis raske võidu.

"Väga kõva saavutus, et nelja sekka saime. Müts maha TalTechi ees, sest teine mäng oli kõvasti raskem ja meil oli täna õnne," ütles kohtumise järel Tarva tagamängija Sten Saaremäel, kelle arvele jäi mängus 16 punkti. Harris panustas Rakvere võitu 17, Gluditis 15 ja Tormi Niits 14 silmaga.

Üleplatsimees oli Matsalu, kelle arvele jäi 22 punkti, 8 lauapalli ja 4 söötu. Keedus toetas teda 15 ja Schmalz 10 punktiga. Tarvas pääses võiduga poolfinaali, kus nad lähevad vastamisi Tallinna Kalev/Cramoga.

"Saame head mängud ja valmistume 3-4 koha mänguks," ei hakanud Saaremäel teleülekandes varjama, et Kalev/Cramo vastu edasipääsust ei unistata.

Rapla Tartule võimalust ei pakkunud

Rapla ja Tartu paaris selgus edasipääseja kolmandas mängus, sest esimese omavahelise matši võitis Tartu 77 : 67 ja teise Rapla 74 : 54. Oodatud põnevuslahing jäi siiski ära

Rapla võitis avaveerandi viie silmaga ja poolajaks oli kodumeeskonna edunumbrid juba 44 : 30. Vahe kärises kolmandal veerandil veelgi ning Avis Utilitas sammus 83 : 55 võiduga poolfinaali.

Rapla poolelt tegi väga särava mängu Brandon Reginald Childress, kelle arvele jäi 20 silma ja 7 tulemuslikku söötu. Roberts Freimanis toetas teda 15 ja Al-Wajid Aminu 12 punktiga. 

Tartu Ülikooli peatreener Toomas Kandimaa Foto: Aldo Luud

Tartut vedas trio Hendrik Eelmäe, Tomas Balciunas ja Oliver Suurorg, kelle kõigi arvele jäi võrdselt 10 punkti. Rapla võidus mängis suurt rolli seegi, et nad lülitasid mängust välja Tartu leegionärid Charles Bartoni ja Emmanuel Wembi, kes kahe peale tabasid platsilt 15st viskest vaid kaks. 

Rapla kohtub poolfinaalis Pärnu Sadamaga, kes alistas veeranfinaalis kahel korral Tallinna Kalev/TLÜ.